VR-szemüveggel segíti repülésfóbiás utasait a British Airways

 

VR-szemüvegekkel szeretné segíteni repülésfóbiás utasait a British Airways. A szolgáltatás a London és New York között közlekedő járaton vehető igénybe.

A British Airways légitársaság London és New York között közlekedő légi járatain az első osztályon utazók vehetik igénybe ezt a szolgáltatást: a 2 és 3 dimenziós, valamint a 360 fokos panorámaképet biztosító szemüvegekkel filmek, dokumentumfilmek és egyéb szórakoztató műsorok tekinthetők meg – adta hírül a The Verge.

A Virtual Rality (VR-)szemüvegek használata nem számított bevett gyakorlatnak a légi közlekedésben, azonban nem a British Airways az első légitársaság, amely ezzel a technológiával bővíti a fedélzeti szórakoztató rendszerét: korábban az ausztrál Quantas és az Alaska Airlines gépein már megjelentek a VR-szemüvegek.

Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy a légitársaság tervezi-e a turistaosztályon is bevezetni a szolgáltatást. Tény, az olcsóbb utazási formát választók a helyszűke miatt nehezen tudnánk kihasználni a 360 fokos panorámaképet biztosító szemüveget.