Egy hónap alatt kétszer szült egy bangladesi nő

 

Koraszülött kisfia világra jötte után egy hónappal ikreket szült egy bangladesi nő – írta a BBC hírportálja.

A 20 éves Arifa Szultana február végén szült Kulna város egyetemi klinikáján. Huszonhat nappal később hasi fájdalmakra panaszkodott, ezért Dzsesszor város Addin kórházába vitték – mesélte a BBC-nek Sila Poddar szülész-nőgyógyász.

„Ahogy a beteg megérkezett, ultrahangos vizsgálattal megállapítottuk, hogy ikreket vár. Megdöbbentünk, sosem láttunk ilyet addig. A páciensnek második méhe is volt” – közölte. Császármetszést végeztek rajta, az ikrek szövődmények nélkül jöttek a világra. Négy nappal később egészségesen mehettek haza.

Az orvos szerint Szultana és a férje nagyon szegények, a nő sosem volt korábban ultrahangos vizsgálaton. Christopher Ng, a szigapúri GynaeMD Clinic nőgyógyásza szerint az uterus didelphys – vagyis az a szindróma, amikor egy nőnek két méhe van – nem olyan ritka, mint gondolnánk.

„Ha az első szülés előtt végeztek volna ultrahangos vizsgálatot, látták volna, hogy a kismamának két méhe van. Valószínű, hogy három petesejt is megérett nagyjából egy időszakban, meg is lettek termékenyítve, így jött létre a három embrió” – mondta el a BBC-nek.