Aktuális

BKK: Pályakarbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamosok közlekedése szombattól

Benedek Tibor büszke lenne a fiára – világbajnoki címet szerzett az U18-as vízilabda-válogatott

Az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott 12-10-re legyőzte a szerbeket a Buenos Airesben rendezett világbajnokság döntőjében, és ezzel megvédte címét.

A magyar szövetség beszámolója szerint Korényi Balázs együttese visszavágott riválisának a csoportkörben elszenvedett 13-12-es vereségért, utána pedig mindkét alakulat győzelmekkel menetelt a fináléig.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Vízilabda Szövetség (@waterpolo.hu) által megosztott bejegyzés

A keddi döntő is szorosan alakult. Bár a szerbek szerezték meg az első találatot, a magyarok hamar összeszedték magukat, és az első negyedet kétgólos előnyben zárta a csapat, a nagyszünetre viszont egy találatra felzárkózott az ellenfél. Fordított a szerb csapat, de két találattal még a zárónegyed előtt visszavette a vezetést a címvédő, és már nem engedte ki kezéből az előnyt.

A döntő legjobb játékosának Simon Balázst, míg a torna legjobb edzőjének Korényi Balázst választották.

Benedek Mór, az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott tagja (Fotó: Facebook/Magyar Vízilabda-szövetség)

A csapattagok között ott volt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó fia, Benedek Mór is, aki két góllal vette ki a részét a csapat sikeréből. Az ifjú tehetség fontos pillanatban 3-3-as állást követően duplázott.

A 3-3-as állást a Waterpolo.hu beszámlója szerint

„Benedek Mór törte meg egy jól helyezett kapáslövéssel, ám egyből jött a válasz, de Benedek ismételni tudott, ezúttal a rövid helyett a hosszút nézte ki magának”.

Benedek Mór édesanyja, Epres Panni tavaly a Benedek Tibor emlékére szervezett ifjúsági vízilabdatornán azt is elárulta, hogy fiuk ugyanabban a csapatban, a KSI-ben játszik, ahol annak idején édesapja nevelkedett.

Mint ismert, a játékosként háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Benedek Tibor, aki szövetségi kapitányként világbajnoki címig vezette a válogatottat, 2020. június 18-án, hosszan tartó betegség után, 47 évesen hunyt el.


Végeredmény, U18-as világbajnokság, döntő

Szerbia–Magyarország 10–12 (4–6, 2–1, 2–2, 2–3)

Magyar gólok: Simon 4, Balogh, Benedek, Tóth 2-2, Haverkampf, Lugosi 1-1.

Ajánljuk még