Aktuális

Fokozódik a forróság, csak néhol hozhat felfrissülést az eső

Foci-Eb: Forradalmi újítást javasol a spanyolok kapitánya

Luis de la Fuente, az Európa-bajnokság spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a jövőben elmaradhatna a hosszabbítás a kontinenstorna kieséses szakaszában, legalábbis a nyolcad- és negyeddöntőben.

A szakember annak ellenére ezen a véleményen van, hogy csapata a nyolc között éppen a kétszer 15 perces ráadásban szerezte a győztes találatot a házigazda németek ellen. Ezzel együtt úgy gondolja, a futballistái sokkal frissebbek lennének, ha nem kellett volna 120 percet játszaniuk pénteken, amikor Mikel Merino a 119. percben „fejelte tovább” őket.

A négy negyeddöntő közül három hosszabbításba torkollott, kettőt pedig 11-es párbaj zárt le, az elődöntős csapatok közül egyedül a hollandoknak sikerült a rendes játékidőben kiharcolniuk a továbbjutást.

„Az ilyen tornákon, mint az Eb, amely nagyon sokat kivesz a játékosokból, talán el lehetne törölni a hosszabbítást”

– mondta De la Fuente, hozzátéve, hogy az elődöntőben és a fináléban maradhatna ez a lebonyolítás.

Szerinte ha az első két kieséses fordulóban döntetlen esetén egyből 11-esek következnének, az „segítené a show-t, mert a játékosok sokkal frissebbek lennének, és a következő köröket jobb fizikai állapotban várhatnák”.

A párhuzamosan zajló dél-amerikai kontinensviadalon, a Copa Américán például csak a döntőben van hosszabbítás, ha szükség van rá. A korábbi fordulókban egyből 11-es rúgások következnek, ha döntetlen az eredmény.

Ajánljuk még