Baleset

Frontális karambol történt hajnalban, az útszakaszt teljes szélességében lezárták

Megjöttek a magyarok! Nem mindennapi fogadtatásban részesültek Szoboszlaiék a foci-Eb helyszínén

| Szerző: hirado.hu
Hétfő este megérkezett a német-osztrák határhoz a szállására a magyar labdarúgó-válogatott, amely szombaton a svájciak ellen kezdi el Európa-bajnoki szereplését. A csapatot szurkolók hada fogadta és volt olyan drukker is, aki Svájcból utazott át csak azért Németországba, hogy a magyar játékosokkal találkozzon. Szoboszlai Dominikék aláírásokat osztogattak és fotókat készítettek a rajongókkal.

A nemzeti együttes hétfőn kora délután Telkiből busszal indult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a csapatot szállító gép viszont felhőszakadás miatt csak egyórás késéssel tudott felszállni, így a tervezettnél később is landolt a friedrichshafeni reptéren, amely nagyjából egyórányi útra van a bázistól. A magyarok busza végül 20 óra előtt néhány perccel gördült be a szállodához a dél-bajorországi Weiler-Simmerbergben, amely kizárólag a csapat rendelkezésére áll.

A válogatottat mintegy kétszázan fogadták, többnyire helyiek és néhány környéken dolgozó magyar.

A helyi sportklub ifjú növendékei magyar zászlókat lobogtatva várták a játékosokat, miközben németül azt skandálták, hogy „Ungarn”, azaz Magyarország.

De voltak olyan helyiek is, akik Liverpool-mezben látogattak ki a fogadásra abban bízva, hogy aláírást szereznek Szoboszlai Dominiktól. A kapus Gulácsi Pétert és a védő Dárdai Mártont is várták rajongók.

Amellett, hogy a szurkolók lelkesen köszöntötték a csapatot, a fogadás része volt a bajor népviseletbe öltözött négyfős együttes játéka háromméteres pipaformájú alpesi kürtön.

A buszról elsőként Marco Rossi szövetségi kapitány szállt le nagy üdvrivalgás közepette, és egyből a szállodába sétált. Őt a bézs színű nadrágba és pulóverbe öltözött játékosok közül Willi Orbán és Gulácsi Péter követte, akik egyből a lelkes közönséghez sétáltak fotózkodni és aláírást osztani. Valamennyi futballista követte a példájukat, majd egyenként a hotelbe sétáltak, utolsóként Szalai Attila.

A helyiek rendkívül büszkék, hogy az egyik Eb-résztvevő csapat a 6500 lakosú településen szállt meg, amely festői szépségű, rétektől és erdőktől zöld hegyek között fekszik alig 25 kilométerre a Boden-tótól. A falu egyes házait magyar zászlóval is feldíszítették a német mellett, a szálloda pedig a honlapján szintén büszkén hirdeti, hogy a következő hetekben a magyar válogatott otthonául szolgál. A focipálya gyalog mindössze 600 méterre található a szállodától.

A magyar csapat szerdán nyilvános edzést tart, amelyre a helyiek nagyjából 500 jegyet kaptak.

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Kiemelt kép: Szoboszlai Dominik, a németországi foci-Eb-n részt vevő magyar válogatott játékosa (j) érkezés után autogramot osztogat a csapat szálláshelyén a németországi Weiler-Simmerbergben 2024. június 10-én. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ajánljuk még