Interjú

Orbán Viktor: A Fidesz EP-választáson még soha nem kapott ennyi szavazatot

Jönnek a magyarok! – Szoboszlaiék elindultak a foci-Eb-re, Rossi ígéretet tett

Elindult a németországi Európa-bajnokságra a magyar labdarúgó-válogatott.

A nemzeti csapat indulása előtt hétfőn Telkiben az M4 Sportnak Marco Rossi szövetségi kapitány kifejtette: két hetet töltött együtt a keret, ezalatt elsősorban a fizikai aspektusra helyezték a hangsúlyt, hiszen a hosszú szezon után különböző bajnokságokból érkeztek a játékosok. Innentől az erőnlét szintentartása mellett a taktikára kerül a hangsúly, valamint a regenerálódásra.

Telki, 2024. június 10.
A magyar labdarúgó-válogatott autóbusza elindul a németországi Európa-bajnokságra a Telki edzőközpontból 2024. június 10-én. A magyar válogatott június 15-én kezd Kölnben a svájciakkal, majd június 19-én következik a házigazda németek elleni mérkőzés Stuttgartban, ahol június 23-án a skótokkal találkozik a csapat.
MTI/Koszticsák Szilárd

Az Írországban 2-1-re elvesztett, illetve az Izrael ellen hazai közönség előtt 3-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésekből az olasz szakvezető azt szűrte le: előbb egy pozitív összképű összecsapáson maradtak alul egy kemény ellenféllel szemben – „az elkövetett hibákból persze tanulniuk kell” –, a debreceni találkozón pedig, különösen az első félidőben és leginkább támadásban, jó teljesítményt mutatott együttese egy olyan rivális ellen, amely nem volt ugyanazon a szinten.

Telki, 2024. június 10.
A magyar labdarúgó-válogatott autóbusza elindul a németországi Európa-bajnokságra a Telki edzõközpontból 2024. június 10-én. A magyar válogatott június 15-én kezd Kölnben a svájciakkal, majd június 19-én következik a házigazda németek elleni mérkõzés Stuttgartban, ahol június 23-án a skótokkal találkozik a csapat.
MTI/Koszticsák Szilárd

„Ebből a mérkőzésből is leszűrtem a tanulságokat, hogy min kell dolgoznunk a következő napokban annak érdekében, hogy eljussunk majdnem a tökéletességhez taktikai szempontból”

– szögezte le.

Rámutatott: magabiztos labdabirtoklásra lesz szükség a kontinensviadalon, kiküszöbölve a lehető legtöbb hibát.

Weiler-Simmerberg, 2024. június 10.
A magyar labdarúgó-válogatott szállása a németországi Weiler-Simmerbergben 2024. június 10-én.
MTI/Illyés Tibor

Megerősítette korábbi ígéretét, miszerint amennyiben a nemzeti csapat továbbjut a csoportjából, körbetekeri kerékpárral a Balatont.

Nagy Ádámnak segít a nyomás elviselésében és plusz motiváció, hogy már a harmadik kontinensviadalán öltheti magára a címeres mezt, mindent megtesz azért, hogy ez legyen az eddigi legsikeresebb.

Weiler-Simmerberg, 2024. június 10.
Pálya a magyar labdarúgó-válogatott szálláshelyén a németországi Weiler-Simmerbergben 2024. június 10-én.
MTI/Illyés Tibor

„Úgy érzem, hogy ehhez minden adott is” – szögezte le.

Ezt a tornát inkább a 2016-os franciaországihoz hasonlítaná – amikor csoportgyőztesként léptek tovább és aztán a nyolcaddöntőben búcsúztak a belgákkal szemben –, mivel három éve a részben hazai rendezésű viadalon a halálcsoportból nem sikerült a továbbjutás.

Telki, 2024. június 7.
Szoboszlai Dominik csapatkapitány (j) a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Telki edzõközpontban 2024. június 7-én, egy nappal az Izrael elleni debreceni barátságos mérkõzés elõtt.
MTI/Koszticsák Szilárd
Telki, 2024. június 7.
A magyar labdarúgó-válogatott edzése a Telki edzõközpontban 2024. június 7-én, egy nappal az Izrael elleni debreceni barátságos mérkõzés elõtt.
MTI/Koszticsák Szilárd

„Most jogosan lehet elvárás a szurkolók és a futballszerető magyar emberek részéről, hogy jussunk tovább jó játékkal” – fogalmazott Nagy, hozzáfűzve: ehhez az elmúlt időszak sikeressége is kellett, azaz hogy veretlenül jutottak ki az Eb-re. A középpályás sajnálja, hogy az írek ellen megszakadt a veretlenségi sorozat, ugyanakkor szerinte jókor jött az ébresztő pofon.

Az ugyancsak harmadik Európa-bajnokságára készülő Lang Ádám számára nyugalmat jelent a tapasztalat.

Kiemelte az összeszokottság fontosságát is, rámutatva, hogy a keret jelentős része hosszú ideje együtt van az összetartásokon.

Telki, 2024. június 3.
Marco Rossi szövetségi kapitány (j), Szoboszlai Dominik csapatkapitány (elöl) és Dibusz Dénes kapus (k) a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Telki edzõközpontban 2024. június 3-án, egy nappal az Írország elleni dublini barátságos mérkõzés elõtt.
MTI/Koszticsák Szilárd

„Magabiztos vagyok, de finomabban fogalmaznék azzal kapcsolatban, hogy elvárás a továbbjutás” – hangsúlyozta annak kapcsán, hogy minőségi ellenfelekkel fognak megütközni a csoportkörben. Előérzete szerint a mérkőzéseken nüanszok fognak dönteni. „De nem csak a csoportkörben való szereplés a cél.”

A magyar válogatott szombaton Kölnben az A csoport első fordulós meccsén a svájciakkal találkozik. Jövő hét szerdán következik a házigazda németek elleni meccs Stuttgartban, ahol jövő vasárnap a skótokkal csap össze a nemzeti csapat.

Kiemelt kép: a magyar labdarúgó-válogatott autóbusza elindul a németországi Európa-bajnokságra a Telki edzőközpontból (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még