Rendkívüli

Lezuhant egy katonai repülőgép Törökországban, két pilóta meghalt

Nem akárhogyan ünnepelné ellenfele bukását Jürgen Klopp

| Szerző: hirado.hu
Önálló esten köszönt el nemrég a Liverpooltól Jürgen Klopp. Az angol klubot kilenc évig trenírozó német szakember a búcsúztatón beszélt a klub legnagyobb riválisáról, a Manchester Cityről is, amely életében folyamatos beszédtémát szolgáltat a különböző szabálysértések általi büntetések lehetősége. Klopp úgy fogalmazott, ha a Liverpoolnak kedvezően alakul a rivális helyzete, akkor részt venne az ünneplésben.

Először a közösségi médiában, utána az Anfielden, végül pedig az önálló estjén is elbúcsúztatta május végén Jürgen Kloppot a Liverpool.

Utóbbin a német szakembert a Manchester Cityt körbeölelő szabálysértés-ügyről is kérdezték. Manchester kék felén ugyanis

115 vétséget vizsgálnak, amelyben megszegték a pénzügyi fairplay szabályzatot.

A Premier League bizottsága 2025-ben dönt a büntetés mértékéről, amely többek közt a 2009 és 2018 között szerződtetett játékosok hiányos vagy szabálytalan regisztrálásáért járna. A legsúlyosabb esetben a Cityt kizárhatják a Premier League-ből és megfoszthatják a bajnoki címektől.

Ez azt is jelentené, hogy a Liverpool kapná meg a 2019-es és a 2022-es bajnoki trófeát, hiszen ebben a két évben mindkétszer ezüstérmes lett a Manchester City mögött az angol elsőosztályban. Ez volt a felvetés, melyet a műsorvezető felvázolt Kloppnak, aki így válaszolt:

„Ha szerveztek egy buszos parádét, benne vagyok”

– utalva a bajnoki címek utólagos megünneplésére.

Természetesen Klopp csak viccelődött, ráadásul a manchesteriek edzőjével, Pep Guardiolával nagyon jó viszonyt ápol. A City helyzete viszont továbbra is nagyon komoly.

Ami a Liverpoolt illeti, Arne Slot személyében találta meg Jürgen Klopp utódját. A holland tréner júniusban kezdi el a felkészülést az új szezonra. A Feyenoorddal bajnoki címet és kupagyőzelmet szerző edző Szoboszlai Dominikról is elmondta a véleményét, akivel már várja a közös munkát.

„Szoboszlai Dominik kiváló futballista, de egyetlen leendő játékosomról sem vagyok hajlandó külön beszélni. Várjunk, amíg elkezdjük a munkát”

– mondta a 45 éves szakember.

Kiemelt kép: Jürgen Klopp (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

Ajánljuk még