Fontos

Orbán Viktor: Nem fogunk hadba lépni!

Londonból jelentjük: Rendkívüli biztonsági intézkedések a Bajnokok Ligája döntője előtt

| Szerző: hirado.hu
Szombat este rendezik az európai klubfutball legfontosabb mérkőzését, a Bajnokok Ligája döntőjét. A Borussia Dortmund-Real Madrid összecsapásnak a londoni Wembley Stadion ad otthont. A szervezők minden eddiginél nagyobb energiát fektetnek a biztonságra, hiszen három évvel ezelőtt, az Európa-bajnokság döntőjén több ezer szurkoló verekedett össze a rendőrökkel, amelyet idén természetesen el akarnak kerülni. Berkesi Judit, az M4 Sport tudósítójának elmondása szerint, akár százezer német szurkoló érkezhet az angol fővárosba.

Június elseje a futball ünnepe Európában, hiszen ma rendezik a Bajnok Ligája döntőjét, a német Borussia Dortmund és a rekordbajnok Real Madrid között.

A mérkőzés előtt hatalmas készülődés folyik a háttérben, hiszen eddig még nem látott biztonsági intézkedésekkel várják a szurkolókat az angol szervezők.

Fotó: EPA

Egyelőre nyugalom van itt Londonban, de a szervezők semmit sem bíztak a véletlenre. Soha nem látott biztonsági intézkedésekkel szervezik a ma esti BL-döntőt. Szomorú előzmények miatt, mivel három évvel ezelőtt több ezer jegy nélküli angol szurkoló került összetűzésbe a rendőrökkel a stadion előtt” – mondta az M4 Sport tudósítója, majd hozzátette:

„A mai napon a stadion környezetében megtiltották az alkoholfogyasztást, míg a lelátóra három ellenőrző kapun keresztül vezet az út a szurkolóknak a Wembley-ben”

– tájékoztatott Berkesi Judit.

A tudósító kiemelte, akár 100 ezer német szurkoló is érkezhet Londonba a mai nap folyamán, azonban csak 25-30 ezer dortmundinak van jegye az összecsapásra, ezért is fontosak az intézkedések.

A Borussia Dortmund-Real Madrid Bajnokok Ligája finálét ma 21 órakor az M4 Sport, az m4sport.hu és a hirado.hu is élőben közvetíti.

Fotó: EPA

Ajánljuk még