Aktuális

A turbulencia okozta hirtelen magasságvesztés miatt sérült meg a szingapúri repülőgép több utasa

Párizs 2024: Lehmann Csongor, Bicsák Bence és Kuttor-Bragmayer Zsanett indul triatlonban

Lehmann Csongor, Bicsák Bence és Kuttor-Bragmayer Zsanett indulhat a magyar színek képviseletében triatlonban a párizsi olimpián.

A nemzetközi szövetség hétfőn zárta le az olimpiai kvalifikációs rangsort és a hazai szövetség szerdán jelentette be, kik vesznek részt a játékokon.

„A világbajnoki sorozatban hétvégén bronzérmet nyerő Lehmann Csongort, az előző olimpián hetedik Bicsák Bencét és a Tokióban szintén remek eredményt elérő Kuttor-Bragmayer Zsanettet nevezi a párizsi olimpiára a Magyar Triatlon Szövetség. A paralimpián várhatóan Mocsári Bencének szurkolhatunk majd triatlonban” – tájékoztatta az MTI-t a szövetség, amely kiemelte: a magyar triatlonsport erejét jelzi, hogy a kvalifikációs ranglistán elfoglalt helyezések alapján egy magyar nő mellett négy (!) férfi lehetne ott Párizsban – ilyen eredmény a magyarokon kívül csak a franciák, a spanyolok és a németek értek el -, „de sajnos más sportágakhoz hasonlóan a triatlonban is limitálják, hogy egy nemzet hány kvótát kap”.

Így a nőknél egy, a férfiaknál két magyar triatlonos indulhat Párizsban, a vegyes váltó nem szerzett kvótát.

„A kvalifikációs időszak eredményei alapján a hazai szövetség elnöksége úgy döntött, hogy Kuttor-Bragmayer Zsanettet, Lehmann Csongort, Bicsák Bencét nevezi az olimpiára, a tartalék Dévay Márk. A paralimpián várhatóan Mocsári Bencének szurkolhatunk triatlonban, ennek kvalifikációja július 1-én zárul”

– áll a közleményben.

„Hosszú, nehéz és rendkívül izgalmas volt a kvalifikációs időszak. A végén egy picit a szerencsével is hadilábon álltunk, így végül három fős lesz a magyar olimpiai válogatott, bár korábban arra is volt esély, hogy öten utazhatnak. Bízom benne, hogy az élet visszaadja majd Párizsban, amit az elmúlt két hétben elvett tőlünk” – nyilatkozott Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) elnöke.

Hozzátette, a csapat így is nagyon erős, az U23-as világbajnok Lehmann Csongor mellett Bicsák Bence hetedik volt tokiói olimpián, ahol Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett.

„Ezúttal szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni, sőt – ahogy a hétvégi példa is mutatja – ha minden összejön, akkor akár érmet is hozhat haza a csapat. Hatalmas siker lenne”

– fogalmazott az elnök.

A versenyzők a következő két hónap jelentős részét magaslati edzőtáborban töltik majd.

Kiemelt kép: Lehmann Csongor a triatlon vegyes váltóversenyében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 14-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még