Aktuális

Így szólt a Székely himnusz Csíksomlyón

Dárdai Pál harmadszor is búcsút intett a Hertha kispadjának

| Szerző: hirado.hu
Dárdai Pál ismét távozik a német labdarúgó másodosztályban szereplő Hertha BSC vezetőedzői posztjáról, de élete végéig a klub kötelékében maradhat.

A berlini klub szombaton a honlapján jelentette be, hogy bár nem hosszabbítják meg a magyar szakvezető szerződését, amely a szezon végén lejár, de más szerepkörben marad a Herthánál, mert

életre szóló klubtagságot kapott.

„Rendkívül nehéz időszakban vette át a csapat irányítását, ezért nagyon hálásak vagyunk neki. A kiesés után sokáig azt sem tudtuk, kapunk-e licencet a másodosztályra, ő mégis elkötelezte magát mellettünk” – méltatta a 48 éves trénert Benjamin Weber sportigazgató.

Hozzátette, mindezek ellenére a következő szezonra új vezetőedzőt keresnek, Dárdaival azonban már tavaly megegyeztek, hogy más minőségben a klubnál marad, ha a vezetőedzői megbízatása véget ér.

„A Hertha BSC a családom. Harminc éve vagyok itt, minden fűszálat ismerek. Együtt felépítettünk valamit ebben a szezonban, amire büszke vagyok, és a legjobbakat kívánom a klubnak”

– nyilatkozta Dárdai.

A 48 éves edző távozása nem tekinthető derült égből villámcsapásnak: a magyar tréner kritikák kereszttüzébe került a német sajtóban, mikor április elején, az egyik sportújság riporterére förmedt rá, majd elhagyta a sajtótájékoztatót. Dárdai azért állt fel, mert a bizonyos újságíró nyíltan kritizálta edzői képességeit, és koncepció nélküli egyesületként titulálta a berlini alakulatot.

Dárdai az előző idényben harmadik alkalommal vette át a Hertha irányítását, de a csapat nem tudta megőrizni élvonalbeli tagságát, a másodosztályban pedig egy fordulóval az idény vége előtt a tabella nyolcadik helyén áll.

A magyar szakemberre a Hertha megmentőjeként, és legnagyobb ikonjaként tekintenek a szurkolók. 1997 és 2011 között összesen 372 meccsen játszott a fővárosiak színeiben, majd az utánpótlásban tevékenykedett edzőként. A felnőtt csapatot először 2015 februárja és 2019 nyara, másodszor 2021 januárja és novembere között irányította.

A kiemelt képen: Dárdai Pál (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

Ajánljuk még