Aktuális

Forgalommal szemben hajtott egy kamionos a sztrádán

Megható gesztus érte a mellőzött Szalai Attilát

| Szerző: hirado.hu
Lejátszotta utolsó hazai bajnokiját ebben a szezonban a Freiburg csapata a Bundesligában. A Sallai Rolandot és Szalai Attilát foglalkoztató gárda továbbra is harcban van a nemzetközi kupaindulást jelentő hetedik helyért, de a szombati Heidenheim elleni bajnoki sokkal inkább az érzelmes búcsúkról szólt.

A Freiburg-Heidenheim mérkőzés 1-1-es eredménnyel ért véget szombaton, a Bundesliga 33., vagyis utolsó előtti fordulójában. A mérkőzés előtt és után is nagyon megható pillanatoknak lehettek szemtanúi a kilátogató szurkolók, ugyanis a klub kötelékében közel 30 éve dolgozó, és 2011 óta vezetőedzőként tevékenykedő edző, Christian Streich távozik, de elköszöntek azoktól a játékosoktól is, akik más csapatban folytatják pályafutásukat.

A magyar válogatott védőjétől, Szalai Attilától is elbúcsúzott a fekete-erdei klub, egy díszes, bekeretezett képet kapott ajándékba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Attila Szalai (@szancso41) által megosztott bejegyzés

Szalai egyébként a tavaszi szezont kölcsönben töltötte Freiburgban, hiszen a Hoffenheim játékosa, amely tavaly a török Fenerbahce csapatából igazolta le a magyar védőt. Bár úgy tűnt, Szalai alapember lesz a sinsheimi csapatban, a szezon elején nyújtott rosszabb teljesítménye által kikerült a kezdőcsapatból, és az esélyt se kapta meg arra, hogy bizonyítson. Érdekesség, hogy az első fordulóban a Hoffenheim játékosaként vétett öngólt, épp a Freiburg ellen, amelyhez télen igazolt át. Azonban egy hasonló gyenge kezdés után ott se vívta ki a kezdőcsapatba kerülést, 2024-ben mindössze

három meccsen 101 percet játszott a Bundesligában.

Azzal, hogy a teljes szezonban csak hét Bundesliga és egy Német Kupa meccsen kapott lehetőséget, sokan a válogatottban betöltött szerepét, sőt a keretben való létjogosultságát is megkérdőjelezték. Marco Rossi szövetségi kapitány azonban megvédte Szalait, aki rendkívül stabil pontja volt a védelemnek, amikor lehetőséghez jutott.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy márciusban a Törökország és Koszovó elleni felkészülési meccseket is végigjátszotta, ráadásul a nemzeti csapat kapott gól nélkül hozta le ezt a két találkozót, amely természetesen Szalai érdeme is.

Kapcsolódó tartalom

„Kényes a helyzete. Ahogy többször említettem, világos alapelveink vannak a válogatást illetően, de néha tehetünk kivételt. Nem mindig, hiszen akkor már nem kivételről beszélnénk, de ez a helyzet azon kevesek egyike, amikor megtesszük” – fogalmazott.

„Szeretnénk a víz felett tartani a fejét, hiszen ő is ember. Alig játszik, mióta Németországban van, különösen azóta, hogy Hoffenheimből Freiburgba igazolt. Játszott egy meccset, és igen, hibázott, de azóta csak egyszer jutott szóhoz, ahol többnyire rendben volt”

– mondta az olasz szakember.

„Az biztos, hogy nem ez pályafutása legjobb időszaka, főleg pszichológiai szempontból. Azt reméljük, hogy azzal, hogy meghívjuk a válogatottba, egy kis benzint töltünk a tankjába” – zárta gondolatait Marco Rossi Szalairól még márciusban.

Szalai Attila a Magyarország–Koszovó barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Szalai Attila 2023 nyarán 12,3 millió Euróért igazolt a Hoffenheim csapatába, és a nyári felkészülést is a kék-fehér csapatnál kezdi meg. A magyar védő piaci értéke jelenleg 6 millió Euró, tavaly ilyenkor azonban még 14 milliót ért a német Transfermarkt szerint. Ha valakinek, akkor Szalainak van a legnagyobb szüksége egy jó Eb-re és Marco Rossi töretlen bizalmára.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Szalai Attila (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ajánljuk még