Aktuális

Öt évig bujkált a hatóságok elől, most végre bilincs került a csuklójára

Idén nem tudja megmászni a Shishapangma csúcsát Varga Csaba

| Szerző: hirado.hu
Csaba rendkívül csalódott, de nem adja fel álmait.

Idén nem tudja megmászni a Shishapangma 8027 m magas csúcsát Varga Csaba, mivel többszöri halasztás után végül nem adtak engedélyt egyetlen hegymászónak sem a kínai hatóságok. Csaba rendkívül csalódott, de nem adja fel álmait. Már tervezi más nyolcezres expedícióit. Cikkünk frissült. 


A kínai hatóságok még nem adták ki – egyetlen hegymászónak sem – a mászóengedélyt és a tibeti vízumot, ezért csúszik Varga Csaba 2024-es Shishapangma expedíciója. Közben lélegzetelállító fotók jelentek meg Nepál fővárosa, Katmandu nevezetességeiről a Hazajáró Facebook-oldalán.

„Ám Csaba nem tétlenkedik, az engedélyre várva a napokban megmászta a Katmandu fölött emelkedő himalájai Langtang Nemzeti Park két 5000 méter fölé magasodó csúcsát” – olvasható a Hazajáró közösségi oldalán.

Az alábbi videó az 5033 méter magas Tsergo Ri tetején készült:

Varga Csaba jelenleg a Langtang-völgyében van, hamarosan visszatér Nepál fővárosába, Katmanduba, megvárja a mászóengedélyt és a vízumot, hogy aztán végre – várhatóan a jövő hét közepén – elindulhasson a Kína (Tibet) területéhez tartozó Shishapangma alaptáborba.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Varga Csaba, a Kalifa Alpin Csapat nagyváradi hegymászója a kínai–pakisztáni határon, a Himalája 8080 méteres Hidden Peak (Gasherbrum 1) csúcsán 2019. július 19-én (Fotó: MTI/Kalifa Alpin Csapat)

Ajánljuk még