Fontos

Orbán Viktor Marokkóban tárgyal

„Vakon” készül a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőtorna nyitómeccsére

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint igyekeznek felkészülni a hátra lévő rövid időben a debreceni olimpiai selejtezőre az utolsó pillanatban beugrott, szinte ismeretlen brit válogatott ellen. A kapitány szerint a legfontosabb, hogy a csütörtöki mérkőzésen senki ne sérüljön meg, ugyanis a hétvégén a jóval erősebb svéd és japán válogatott vár a magyarokra.

Kedd este derült ki, hogy a kameruniak utazási nehézségek miatt nem vehetnek részt a magyarországi négyes tornán, melyen az első két helyezett szerez majd olimpiai kvótát. A magyarok és a nemzetközi szövetség szabadkártyájával érkező britek mellett a svédek és a japánok lépnek pályára Debrecenben csütörtökön, pénteken, illetve vasárnap.

A szövetségi kapitány az M4 Sportnak szerdán úgy nyilatkozott, tudták, hogy a kameruniaknak problémái vannak a vízumokkal, de bíztak benne, hogy megérkeznek, aztán kedden este fél tízkor derült ki, hogyan döntött a nemzetközi szövetség.

„Sok információ nincs róluk” – mondta a britekről. „Szereztünk pár videót, tudjuk már a névsort, próbálunk még találni anyagot, hogy fel tudjunk készülni belőlük.”

Golovin Vlagyimir szerint a brit csapat gyengébb, mint a kameruni, de utóbbi mégis jobb lett volna, mert ismerik őket, a világbajnokságon játszottak velük, tudják, milyen erőt képviselnek. Kiemelte: „nagyon fontos, hogy azon a mérkőzésen ne történjen sérülés, a többi pedig menetrend szerint megy majd”.

Kapcsolódó tartalom

A debreceni női olimpiai selejtező programja:

csütörtök:

Magyarország – Nagy-Britannia 15.30 óra
Svédország – Japán 18.00 óra

péntek:

Magyarország – Svédország 18.00 óra
Japán – Nagy-Britannia 20.30 óra

vasárnap:

Nagy-Britannia – Svédország 16.45 óra
Magyarország – Japán 19.15 óra

Kiemelt kép: Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország-Svájc női kézilabda Eurokupa-mérkőzés után Tatabányán, 2024. február 28-án (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Ajánljuk még