Baleset

Súlyos buszbaleset történt egy kelet-szlovákiai településen

Dárdai Pál: Természetesen újra megtenném – a Hertha edzője nyilatkozott a botrányról

Minden bizonnyal a Paderborn–Hertha összecsapás hozta az egyik legnagyobb médiafigyelmet az idei szezonban a német másodosztályban. Nemcsak azért, mert a vendégek Dárdai Palkóval és Mártonnal a soraiban drámai körülmények között fordítva, 3–2-re nyertek, hanem azért is, mert edzőjük és édesapjuk, Dárdai Pál a meccs után megszólalt a hétközi sajtótájékoztatón történtekről is.

Mint ismert, hatalmas port kavart Dárdai Pál sajtótájékoztatója a Paderborn elleni mérkőzés előtt, hiszen a magyar tréner idő előtt elhagyta a helyszínt egy újságíró miatt. A konfliktus alapja, hogy az újságíró korábban negatív fényben írt Dárdairól és a Hertháról, miszerint nincs koncepció és elképzelés a fővárosi klub játékában.

Kapcsolódó tartalom

Az eset után válságértekezletet tartott a klub vezetősége Dárdaival, és felröppentek a pletykák arról, hogy a 48 éves szakember akár távozhat is a csapat kispadjáról. Azonban eddig az egyetlen Dárdaival kapcsolatos

hivatalos hír, hogy a 18 éves Bence nyáron valóban távozik a Hertha csapatából, és a Wolfsburgban folytatja pályafutását.

Kapcsolódó tartalom

Pénteken végül 3–2-re nyert a Hertha, úgy, hogy a 84. percben még 2–1-es hátrányban volt, de így is begyűjtötte a három pontot. A meccs után nyilatkozott Dárdai Pál, akit kérdeztek a sajtótájékoztatón történtekről is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hertha BSC (@herthabsc) által megosztott bejegyzés

„Természetesen újra megtenném, holnap és holnapután is kisétálnék ugyanebben a helyzetben”

– reagált a kérdésre Dárdai, aki úgy érzi, sértő a klubra nézve, hogy egy koncepció nélküli intézménynek titulálják őket.

A Kicker pénteken egy új cikkben úgy fogalmazott, az a bizonyos koncepció, miszerint minél több fiatalt beépít a magyar edző, dicsérendő és követendő példa, azonban a mutatott eredmények, a kapott gólok és néhány játékos mentalitása hagy maga után kívánnivalót, amely az újság szerint az edző felelőssége.

Kapcsolódó tartalom

A Hertha győzelmének köszönhetően jelenleg a hatodik a tabellán, bár könnyen lehet, hogy a forduló végéig ezt a pozíciót nem tudja megtartani. A bajnoki helyezésnél fontosabb szempont, hogy az osztályozót érő harmadik hely hét pontra van, amely tetemes hátrány, de még nem behozhatatlan. A következő mérkőzést hazai pályán a kiesés ellen küzdő Hansa Rostock ellen játsszák a Bundesliga 2. 29. fordulójában.

Forrás: Sky Sports

A kiemelt képen: Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

Ajánljuk még