Baleset

Súlyos buszbaleset történt egy kelet-szlovákiai településen

Dárdai Bence apja nyomdokain: a Bundesligába szerződött a legkisebb fiú

A német elsőosztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő VFL Wolfsburg a hivatalos weboldalán bejelentette, hogy szerződtette Dárdai Bencét. A 18 éves játékos eddig a Hertha BSC-nél nevelkedett.

Nem újította meg szerződését, így szabadon igazolható játékosként csatlakozik a Wolfsburg csapatába Dárdai Bence a 2024/25-ös szezontól kezdődően. A klub azt nem közölte, hogy Dárdai mennyi időre írt alá, csak annyit jelzett: hosszútávú szerződést kötött vele. A 18 éves játékos édesapja, Dárdai Pál irányítása alatt eddig nyolc német másodosztályú bajnokin kapott lehetőséget.

Kapcsolódó tartalom

Pályafutása eddigi legnagyobb sikere

az U17-es Európa-bajnoki cím, amelyet 2023-ban a német korosztályos válogatottal hódított el Magyarországon.

Kapcsolódó tartalom

A Wolfsburg sportigazgatója elégedetten kommentálta a transzfert:

Örülünk, hogy Bence minket választott. Ő egy nagyon fiatal és tehetséges labdarúgó, aki a Herthában már bele is kóstolhatott a profi futballba. Mi mindent megadunk neki, hogy tovább fejlődhessen

– mondta Sebastian Schindzielorz Dárdai Bencéről, aki a jövőben akár még magyar válogatott is lehet, bátyjaihoz, Palkóhoz és Mártonhoz hasonlóan, akik korábban szintén Németországot képviselték utánpótlás szinten.

Dárdai ebben a szezonban még a Hertha alkalmazásában marad, azonban július 1-jétől hivatalosan is a Wolfsburg játékosa lesz.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Dárdai Bence aláírja új szerződését Wolfsburgban (kép forrása: vflwolfsburg.de)

Ajánljuk még