Aktuális

Földrengés volt New York közelében

Kiderült a fiatal zseni titka

| Szerző: hirado.hu
Meteorként csapódott a darts világába tavaly decemberben Luke Littler, amikor a világbajnokságon újoncként egészen a döntőig menetelt. A 17 éves játékos azóta is sorra járja a versenyeket, és a Darts Premier League mezőnyébe is beválogatták. Egyik riválisa, Nathan Aspinall szerint a fiatal versenyző erőssége a maximalizmus, amire édesapja tanította.

Csütörtökön rendezték Manchesterben a Darts Premier League 10. fordulóját. Belfast után itt is a 17 éves Luke Littler nyert, aki zsinórban második győzelmét aratta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

HouseOfDarts (@houseofdarts) által megosztott bejegyzés

A világranglista negyedik helyen álló Nathan Aspinall egy interjúban árulta el fiatal vetélytársa titkát.

Még csak 12 éves volt, amikor először találkoztunk. Chesterben volt egy dartsbajnokság, ahol 4-3-ra megvertem.

Amikor láttam játszani, arra gondoltam, ki ez a gyerek?

Miután kikapott, az apja nagyon kritikus volt vele. Azt gondoltam, ha valaki 12 évesen így játszik, akkor mindegy, hogy nyer vagy veszít, mert óriási jövő áll előtte – emlékezett vissza Aspinall, majd hozzátette: „Az apja azt mondta nekem, tanulnia kell még, fegyelmezettebbnek kell lennie. Ezzel a neveléssel egy valóságos szörnyet teremtett, aki a sport egyik legnagyobb legendája lehet.

Aspinall épp Littlerrel döntőzött a Darts Premier League előző fordulójában, ahol a tinédzser diadalmaskodott, és megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

Littler második sikerére pedig csütörtök estig kellett várni. A fiatal játékos a világbajnok Gerwyn Price felett diadalmaskodott. A fiatal játékos valóságos világsztár lett az elmúlt három hónapban, és már számos tornagyőzelem van a háta mögött. Ráadásul színésznek sem utolsó, hiszen feltűnt egy gabonapehely reklámban is.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Luke Littler (Fotó: MTI/Zac Goodwin)

Ajánljuk még