Aktuális

Fáklyákat gyújtottak és székeket dobáltak a rendőrökre a drukkerek a stadionban

Nagy bajban lehet Dárdai Pál

Sajtóhírek szerint gyülekeznek a viharfelhők Dárdai Pál feje felett, miután klubja a Hertha vezetősége válságértekezletet rendelt el, azután, hogy a magyar tréner faképnél hagyta a csapat legutóbbi sajtótájékoztatóját.

A Bild szerint a fővárosi csapat vezetői zokon vették Dárdai viselkedését, aki a Paderborn elleni meccs sajtótájékoztatójáról nemes egyszerűséggel kisétált, miután nézeteltérése támadt egy német újságíróval.

Dárdai azért hagyta el idő előtt a helyszínt, mert korábban az az újságíró, aki feltette a kérdését, úgy fogalmazott egy cikkben,

Dárdai Pál irányítása alatt nincs koncepciója a Herthának, és ő felelős azért, hogy nincs versenyben a csapat a feljutásért.

A magyar edző ezért azt mondta neki:

„Amíg így gondolod, nincs mondanivalóm neked”

Később a riporter újabb kérdést próbált feltenni, ekkor azonban Dárdai felállt, és abbahagyta a sajtótájékoztatót.


A klub vezetősége ezután a hírek szerint behívta Dárdait, akit felelősségre vontak viselkedése miatt. Ráadásul Thomas Herrich ügyvezető igazgató a csapat pályán nyújtott teljesítményével sem elégedett, hiszen a Hertha jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnokságban, és nyolc pont a lemaradása az osztályozót jelentő harmadik helytől,

a biztos feljutást érő második hely pedig nagyon messze van, 14 pontra.

Dárdai Pál közben azért haragszik a vezetőségre, mert úgy érzi, magára hagyják a fentiekhez hasonlító fontos szituációkban, és egyedül kell kiállnia magáért. Ez a nézeteltérés akár a közös munka megszakításába is kerülhet.

Kapcsolódó tartalom

A 48 éves szakembernek ez a harmadik edzői időszaka a klubnál, először 2015 és 2019 között volt ebben a szerepben, majd 2021 januárja és novembere között irányította az első csapatot. Tavaly a szezon végén vette át a Bundesligában kieső helyen álló gárdát, de nem tudta elkerülni a kiesést. A bizalmat a másodosztályra, és erre a szezonra megkapta, azonban könnyen lehet, véget ér a harmadik fejezete a Hertha kispadján.

Dárdait az viszont vigasztalhatja, hogy középső fia, Márton bemutatkozott a magyar válogatottban, és nagy eséllyel tagja lesz az Európa-bajnokságra tartó keretnek.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Bayern München-Hertha BSC mérkőzés kezdete előtt Münchenben 2023. április 30-án. (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

Ajánljuk még