Időjárás

Kiadták a riasztást, lecsaphat a vihar és a jégeső

Lengyelországgal és Ukrajnával vált teljessé a foci-Eb mezőnye

Lengyelország tizenegyesekkel győzte le Walest Cardiffban, míg Ukrajna Wroclawban nyert Izland ellen a nyári labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőjének döntőjében, ezzel teljessé vált a németországi Eb mezőnye.

A legizgalmasabb összecsapásnak a walesi-lengyel párharc ígérkezett az A ágon, legalábbis abban az értelemben, hogy tapasztalt együttesek kerültek egymással szembe.

Wales és Lengyelország csapata is futballozott a legutóbbi, 2022-es katari világbajnokságon, ráadásul a szigetországiak sorozatban harmadik, míg a vendégek egymást követő ötödik Eb-jükre juthattak ki.

A találkozón nem esett gól, így a hosszabbítást követően tizenegyespárbaj következett: ebben a lengyelek nem hibáztak, a walesiek ötödik rúgója, Daniel James viszont igen. Így a lengyelek örülhettek, akik az Eb-n a holland, az osztrák és a legutóbb vb-ezüstérmes francia csapattal találkoznak majd a D csoportban.

Kapcsolódó tartalom

A B ág döntőjének hivatalosan Ukrajna volt a pályaválasztója, de – az ott zajló háború miatt – semleges helyszínen, a lengyelországi Wroclawban került sor az Izland elleni fináléra. Az esélyek az ukrán együttes sikerét ígérték, mégis az izlandiak szerezték meg a vezetést a 30. percben Albert Gudmundsson révén. Az ukránok a második félidőben a korábbinál lényegesen bátrabb játékot mutattak be, aminek már az 54. percben meglett az eredménye, Viktor Cigankov egyenlített, majd a 84. percben a Chelsea csatára, Mihajlo Mudrik eldöntötte a mérkőzést.

Ukrajna a kontinensviadal E csoportjában Belgiumhoz, Romániához és Szlovákiához csatlakozott.

Európa-bajnoki pótselejtező, döntők:

A ág:

  • Wales-Lengyelország 0-0 – tizenegyesekkel: 4-5

B ág:

  • Ukrajna-Izland 2-1 (0-1)

korábban:

C ág:

  • Georgia-Görögország 0-0 – tizenegyesekkel: 4-2

Ajánljuk még