Időjárás

Berobban a tavasz – térképen mutatjuk, mi várható

Dárdaiéknál is három a magyar igazság: Pál és Palkó után Márton is bemutatkozott a válogatottban – Bence lehet a ráadás?

| Szerző: hirado.hu
A harmadik Dárdai is bemutatkozott nemrég a magyar válogatottban, hiszen Dárdai Pál és fia, Palkó után a múlt héten Márton is magára ölthette a meggypiros mezt.  

Bár sokan a kezdőbe várták, a kispadon kapott helyet Dárdai Márton, aki januári sorsdöntő választása után az első adandó alkalommal kiérdemelte a magyar válogatott meghívóját.

Kapcsolódó tartalom

Marco Rossi a Szalai–Lang–Balogh védőhármassal küldte pályára csapatát, amely jól teljesített, de a szövetségi kapitány a 67. percben Balogh helyére beküldte Dárdai Pál középső fiát, Mártont. A Hertha 21 éves védője jól szállt be a meccsbe, hiba nélkül, határozottan játszott, nem csoda, hogy az 59 éves szakember a meccs után méltatta teljesítményét.

„Dárdai jól beilleszkedett, mondhatnám úgy is, hogy jól fogadták. Remek hozzáállással és személyiséggel érkezett. A védelem akkor hatékony, ha az automatizmusok működnek a megszokás szintjén. Ő ebben nagyszerűen helytállt” – vélekedett Rossi, dicsérve a fiatal játékos morálját.

Dárdai Márton azonnal felvette a meccs ritmusát, és nagyot küzdött a török játékosok ellen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Dárdai Pálnak rengeteget köszönhet a magyar futball, akár a szövetségi kapitányi munkájára, akár a Hertha vezetőedzői feladataira gondolunk. A 61-szeres válogatott egykori középpályás ugyanis mindhárom fiát a német csapat utánpótlásában nevelte futballistává. Két idősebbik gyermeke pedig már rendelkezik válogatottsággal, hiszen a 24 éves Palkó 2022-ben a görögök elleni barátságos meccsen debütált, Márton pedig a törökök után Koszovó ellen is lehetőséghez juthat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Palko Dardai (@palkodardaiofficial) által megosztott bejegyzés

A törökök elleni mérkőzés után természetesen az újonc is megszólalt. Mint kiderült, Dárdai Márton az első pillanattól magabiztosnak érezte magát, és élvezte a pályán eltöltött időt.

A szurkolók elképesztőek, rájuk nincsenek szavak. A társak jól fogadtak, és még jobb, hogy nyertünk. Örülök, hogy itt lehetek” – mondta a 21 éves védő.

Dárdai Pál harmadik fia, Bence még csak 18 éves, és testvéreihez hasonlóan a német utánpótlás válogatottakban fejlődik. Hogy később ő is a magyar válogatott mezét húzza-e fel, azt ő és az idő eldönti, azonban tény, hogy fiatal kora ellenére már 2 millió euró (795 millió forint) a piaci értéke, és szóbeli megállapodást kötött a Bundesligában szereplő Wolfsburggal.

Dárdaiék egyébként igazi futballista-család, hiszen nemcsak Dárdai Pál és három fia, de a nagypapa, idősebb Dárdai Pál is kiváló labdarúgó volt, aki közel 300 NB1-es meccsen lépett pályára, legnagyobb sikereit Komlón és Pécsen aratta. Idősebb Dárdai Pál 2017-ben, 66 évesen hunyt el.

De nemcsak ők, hanem Dárdai Pál testvére, Balázs is labdarúgó volt. Ő tragikus körülmények között, 23 évesen a pályán lett rosszul és halt meg, amikor az alacsonyabb osztályú Barcs színeiben játszott.

Kiemelt kép: Dárdai Márton, Dárdai Pál és Dárdai Palkó

Ajánljuk még