Baleset

Egy idős nő meghalt a Balatoni úton történt balesetben

Foda öntudatos, bátor játékot vár a csapatától

Franco Foda szövetségi kapitány kihívásként tekint a koszovói labdarúgó-válogatott magyarok elleni barátságos mérkőzésére, melyet kedden 19 órától rendeznek a Puskás Arénában.

„Jól sikerült az első meccsünk, úgy gondolom, megérdemelten győztünk 1-0-ra Örményországban, akár több gólt is szerezhettünk volna. A magyarok elleni összecsapás számunkra egy kihívás, kiváltképpen idegenben, de örülünk, hogy itt lehetünk ebben a csodálatos stadionban, mert ez egy nagyszerű futballünnep lesz valószínűleg telt ház előtt, amit nagyon várunk” – mondta hétfői sajtótájékoztatóján az MTI érdeklődésére a februárban kinevezett német szakember.

Az 57 éves tréner a magyar válogatottról kifejtette, hogy kiváló csapat, amely nagyon fegyelmezetten játszik, taktikailag pedig rendkívül jól felépített és remekül kontrázik.

„Mi is megmutattuk pénteken, hogy jól tudunk futballozni, de javulni szeretnénk az örmények ellen látottakhoz képest. Öntudatos, bátor játékot várok a tanítványaimtól” – fogalmazta meg a koszovóiak célját Foda.

Kapcsolódó tartalom

A játékosok nevében Amir Rrahmani arról beszélt, hogy a keddi találkozó nagyon fontos része a felkészülésüknek az őszi Nemzetek Ligájára, mert minél jobban meg kell ismerniük és el kell sajátítaniuk az új szakvezető elképzeléseit.

„Foda arra kért minket, hogy nagyon koncentráltan futballozzunk. Magasan, lehetőleg a rivális kapujához minél közelebb támadjuk le az ellenfelet és szerezzünk labdát, mert így gólt is könnyebb lőni. Ez az egyik azon elképzelések közül, melyeket a szövetségi kapitány kért tőlünk” – mondta az MTI-nek az olasz bajnok SSC Napoli védője.

A harmincéves futballista úgy vélte, olyan erős ellenféllel csapnak össze, amely minőségi játékosokkal rendelkezik.

A Puskás Arénában 19 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.

Kiemelt kép: Franco Foda, a koszovói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a másnapi, Magyarország elleni felkészülési mérkőzés előtt a Puskás Arénában tartott sajtótájékoztatón 2024. március 25-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még