Aktuális

Hollik István: A háborúpártiak megint közelebb tolták Európát a háborúhoz

Micsoda visszatérés! – videón Gulácsi Péter klasszis teljesítménye

Visszatért, és zseniálisan védett Törökország ellen a magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Gulácsi Péter. A 33 éves játékos 2022 szeptembere óta először volt tagja a kezdőcsapatnak, ugyanis súlyos térdsérülése miatt nem állt Marco Rossi rendelkezésére. A pénteki törökök elleni felkészülési meccsen viszont megkapta a bizalmat, és nem túlzás azt mondani, hogy élt is vele.

Nehéz időszakon ment keresztül Gulácsi Péter, sérülése miatt közel egy évig volt harcképtelen, a visszatérését pedig nehezítette, hogy klubcsapatában, az RB Leipzigben a kispadra szorult. Volt egy pont idén januárban, mikor úgy tűnt, új csapat után kell néznie. A Nottingham Forest a soraiban is akarta őt tudni, de Gulácsi a nehezebb utat választotta:

Visszaverekedte magát a Lipcse kezdőjébe.

Kitartását Marco Rossi azzal díjazta, hogy 2024-ben ő védhette először a magyar kaput, tette mindezt világklasszis teljesítménnyel, bravúrt bravúrra halmozva.

Kapcsolódó tartalom

Ő maga is kifejtette véleményét a mérkőzésről: „Másfél év után újra válogatott meccsen védhettem, aminek nagyon örülök. Ez egy hosszú út volt, fantasztikus volt ismét hazai közönség előtt játszani, örülök, hogy megnyertük a meccset. Fontos volt, hogy jól kezdjük az évet” – vélekedett.

A magyar válogatott legközelebb jövő kedden, Koszovó ellen lép pályára, Marco Rossi elmondása szerint azon a meccsen a szintén remek formában lévő Dibusz Dénes véd majd.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még