Aktuális

Washington belvárosában több embert meglőtt egy fegyveres, a rendőrség bűnözési válságot emleget

Juhász István: Végig bíztam a csapatban

Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség sportszakmai igazgatója kijelentette, végig bízott a férfi válogatottban, amely háromgólos hátrányból felállva 30-27-re legyőzte Portugáliát vasárnap Tatabányán, ezzel olimpiai kvótát szerzett.

A magyarok remek játékkal 13-9-re elléptek a 19. percre, de a 37. percben már az ellenfél volt 21-18-as előnyben, ráadásul Ancsin Gábort sérülés, Sipos Adriánt végleges kiállítás miatt elveszítette a csapat. Ennek ellenére a selejtezőtorna utolsó meccsén összejött a fordítás, egyben a kvalifikáció a nyári, párizsi olimpiára.

„Végig bíztam a csapatban, mert az elmúlt években, de különösen a legutóbbi világversenyen bizonyította, hogy nincs elveszett mérkőzés, és körömszakadtáig küzd a meccs végéig. Az utolsó percig bíztam benne, hogy ezúttal is meg tudják csinálni” – nyilatkozta az MTI-nek Juhász István.

Hozzátette, a magyarok védekezésben nagyon jól felőrölték az ellenfél beállóit, ebből adódóan megszűntek azok a lehetőségeik, amelyekkel korábban élni tudtak. Hangsúlyozta, a kapuban Bartucz László extra teljesítményt nyújtott, ez olyan támaszt adott a válogatottnak, amire tudott építeni.

Kapcsolódó tartalom

Juhász rávilágított, hogy a hajrát megelőzően visszacserélt Lékai Máté a legnagyobb tapasztalattal rendelkező irányító a keretben, és amikor kellett, akkor nagyon szervezetté tette a csapatot, s ha kellett, vállalt egyéni akciókat is.

„A szakmai stáb kiválóan meccselt, jól bejöttek a húzásai, tudott reagálni az ellenfél védekezésváltásaira, hiszen ott a belső posztokon sok változás történt, de ezekre a mieink nagyon szépen reagáltak. Ebben a győzelemben ugyanúgy benne voltak a játékosok és a szakmai stáb tagjai is” – szögezte le a sportszakmai igazgató.

Meglátása szerint a magyar válogatott játékosai nem csak a technikai tudásuknak, a küzdőszellemüknek, hanem a mentális erejüknek is köszönhetik a kerettagságot.

„Elég, ha azt mondom, hogy a tojáshéj még a fenekén van Imre Bencének, tavaly még a junior világbajnokságon játszott, de ma kilenc lövésből kilenc gólt szerzett, és hát nem egy tét nélküli mérkőzés volt, hanem egy olyan fontos meccs, ami a magyar kézilabda sorsát a következő négy évre meghatározza” – magyarázta.

A magyar férfiválogatott eddig nyolc alkalommal szerepelt az olimpián – legutóbb 12 évvel ezelőtt Londonban -, eddigi legjobb eredménye az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es negyedik helyezés.

Kapcsolódó tartalom

A sportvezető rávilágított, hogy az olimpia más, mint a világbajnokságok vagy az Európa-bajnokságok, hiszen olimpia csak négy évente van, ezáltal óriás figyelem irányul rá és nagyobb az elvárás is.

„Ha az olimpián a kulcsmeccsekre – amiket tényleg meg kell nyernünk – ugyanígy tud koncentrálni a csapat, ezeket tudja hozni, és lesz szíve elengedni bizonyos olyan dolgokat, amik nem lesznek fontosak, akkor nagyon szép eredményt tud elérni” – vélekedett Juhász István.

Kiemelt kép: Ünnepel a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután megnyerte az olimpiai selejtezőtorna Magyarország – Portugália mérkőzését a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 17-én. Olimpiai kvótát szerzett a magyar csapat, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Ajánljuk még