Aktuális

Focilázban Magyarország, tízezrek a Puskásban: ma újabb esély kínálkozik, ha élőben akarja látni Szoboszlaiékat

Sebastian Coe szerint a budapesti atlétikai vb jelenti az alapot a jövőben minden világverseny házigazdája számára

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke szerint a tavalyi budapesti szabadtéri világbajnokság rendezése jelenti az alapot a jövőben minden világverseny házigazdája számára.

Coe az M4 Sportnak elmondta, a vasárnap zárult glasgowi vb-vel nagyon elégedett. Kiemelte, ez volt az egyik legjobb fedett pályás világbajnokság, ahogyan a 2023-as budapesti szabadtéri vb is nagyon magas színvonalú volt.

Kapcsolódó tartalom

Az összes szervezőbizottságnak elmondtam, amelyik készül valamire, hogy Budapestet ne úgy nézzék, mint egy egyszeri alkalmat. Az az alap, innentől kezdve az a sztenderd, amit minden egyes versenytől szeretnénk. Ne legyenek üres székek, legyen szenvedélyes, hangos közönség és városok, amelyek nagyon jól felépítettek reklám szempontjából, ráadásul akarnak is minket ott. Budapest nagyon magasra tette a lécet” – fogalmazott a nemzetközi szövetség elnöke.

A fedett vb-n a tízfős magyar csapat két döntős helyezéssel zárt: Molnár Attila ötödik lett 400 méteren, míg Kozák Luca nyolcadik 60 m gáton.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még