Fontos

Orbán Viktor: Találkozzunk március 15-én a Nemzeti Múzeumnál!

Magyar díjlovagló is indulhat a 2024-es paralimpián

Díjlovaglásban is lesz magyar induló az idei, párizsi paralimpián, így összesen már 18 kvótával rendelkezik Magyarország az augusztus 28-án kezdődő seregszemlére.

„A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) tájékoztatása alapján a magyar paralimpiai csapat egy egyéni országkvótát szerzett para-díjlovaglásban” – számolt be róla a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) honlapja hétfőn. A sportág képviselői december 31-ig gyűjthettek pontokat, a kvalifikációs pontszerzésben Fonyódi Ildikó (CPEDI Grade 5 kategória) egyedüli magyar sportolóként vállalt szerepet, aki remek teljesítménnyel több nemzetközi megméretésen is az élmezőnyben végzett, számos alkalommal dobogóra állt.

Korábban a 2004-es, athéni játékokon Andics Bernadett és Sándor Béla képviselte a magyar színeket para-díjlovaglásban, így húsz év elteltével lesz ismét magyar induló.

Magyarországnak úszásban hét, kajak-kenuban négy, sportlövészetben kettő, asztaliteniszben, atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban pedig egy-egy kvótája van a párizsi paralimpiára.

A kiemelt képünk illusztráció.

Ajánljuk még