Aktuális

Kijutott a párizsi olimpiára a női kardcsapat

Orbán Viktor is gratulált a fantasztikus eredményt elérő magyar atlétának

Molnár Attila ötödik helyen ért célba 400 méteren a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság szombati versenynapján. Molnár – aki az első magyar férfi, aki eljutott a fedett pályás világbajnokság döntőjéig 400 méteren – eredményéhez Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált.

Orván Viktor miniszterelnök közösségi oldalán „fantasztikusnak” nevezte Molnár eredményét és gratulált a magyar versenyzőnek.

Mint ismert a 22 éves atléta péntek délelőtt 46,52 mp-cel mutatkozott be Skóciában, így futamgyőzelemmel jutott elődöntőbe.

Ott aztán 46,08 mp-re faragta le korábbi országos rekordját (46,22) és harmadik helyen kvalifikálta magát a szombati döntőbe.

A Ferencváros sprintere jól rajtolt és próbálta tartani a lépést a mezőnnyel, de 100 méter után beragadt, négyen bevágtak elé az egyes pályára, ezzel pedig elveszítette kezdeti lendületét, és végül 46,11 mp-cel az ötödik helyen ért célba.

Az olimpiai szinttel rendelkező

Molnár Attila az első magyar férfi 400 méteren, aki eljutott a fedett pályás világbajnokság döntőjéig.

Kapcsolódó tartalom

A versenyszámot a belga Alexander Doom nyerte 45,25 másodperces idővel.

Kiemelt kép: Molnár Attila (k) a férfi 400 méteres síkfutás előfutamában a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon 2024. március 1-jén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még