Aktuális

Kijutott a párizsi olimpiára a női kardcsapat

Ellopták a magyar atléta fülhallgatóját, alig aludt és hat kávét is megivott a rajt előtt, mégis élete egyik legjobbját futotta

| Szerző: hirado.hu
Fantasztikus magyar siker a a glasgow-i fedettpályás atlétikai világbajnokságon! Molnár Attila az ötödik helyen ért célba  400 méter döntőjében szombaton. A magyar atléta 46:11-es idővel zárt, és kutya kötelességének érezte, hogy százhúsz százalékot nyújtson, amiért szerepelhetett a vb-n.

Molnár Attila már rendelkezett olimpiai szintidővel, azonban az első magyar férfi 400 méteren, aki döntőt futhatott a fedettpályás világbajnokságon.

„Jól vagyok” – kezdte értékelését a döntő után az FTC atlétája. „Itt nem én voltam a nagy hal, akármennyire is szerettem volna elhinni…”

„Ha valaki azt mondja a vb előtt, hogy ötödik leszek, nem nevetem ki, de azért erősen megmosolygom. Kívánom mindenkinek, ha valaki ennyi mindent feláldoz egy cél érdekében, az kamatozzon úgy, ahogy ez kamatozott. Most már a helyén tudom kezelni”

– vélekedett Molnár.

A sprinter a rajt pillanatáig arra fókuszált, hogy minél jobb helyezést érjen el, de elmondta, örült az eredménynek. Bízott abban, hogy egy kicsit nagyobb „káosz lesz”, és esetleg jobb is kijöhet helyezésben, de egy hatalmas sóhajtás után mosolyogva mondta, örül.

„Közben is tudod, hogy megéri, de amikor végiggondolod reggel, hogy mire készülsz és amikor vége van egy ilyen világversenynek akkor tudatosul, esik le az a kő, hogy nem kell fókuszban lenni. Készülni és a következő versenyt várni. Kicsit lehet élvezni” – ecsetelte Molnár.

Hozzátette, az elmúlt 36 óra intenzív volt, folyamatosan koncentrált. Ellopták a fülhallgatóját, így zene nélkül kellett végeznie a bemelegítést. Nehezen aludt el, mintegy hat kávé van benne, és csak most kezdi érezni, hogy kezd belőle ez az egész kimenni.

„Nem úgy jöttem a világbajnokságra, hogy tapasztalatot szerezzek. Úgy jöttem, teljesítsünk jól és abból szerezzünk tapasztalatokat. Nem úgy jöttem ide, hogy senki nem vár semmit, mert kutya kötelességem kiadni azt a százhúsz százalékot, amiért kihoztak ide, és szerintem nekem sikerült, ezért büszke vagyok”

– értékelt a világbajnoki ötödik atléta.

A belga Alexander Doom (b) megnyeri a férfi 400 méteres síkfutás döntőjét a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon 2024. március 2-án. Molnár Attila (b2) az ötödik helyen végzett. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A 400 méteres szám világbajnoka a német Alexander Doom lett, aki fantasztikus hajrával az utolsó métereken előzte meg a norvég Karlsten Warholmot. A német 45:34-es idővel lett világbajnok – írja az M4 Sport.

Kiemelt kép: Molnár Attila a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon 2024. március 2-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még