Gyász

Elhunyt Wilson Fittipaldi Forma–1-es pilóta

Elhunyt Wilson Fittipaldi Forma–1-es pilóta

80 éves korában, közel két hónapos kórházi kezelés után elhunyt Wilson Fittipaldi Forma–1-es pilóta, a kétszeres világbajnok Emerson Fittpaldi bátyja. A korábbi versenyző karácsony első napján egy félrenyelt húsdarab miatt rosszul lett, majd szívrohamot kapott.

Wilson Fittipaldi, tavaly december 25-én ünnepelte a 80. születésnapját.

Az egykori versenyző, a születésnapi vacsora közben félrenyelt egy húsdarabot, ami miatt rosszul lett, majd szívrohamot kapott.

Az elmúlt két hónapban kórházban ápolták, de nem épült fel.

Wilson Fittipaldi édesapja hatására lett autóversenyző, a tehetsége pedig egészen a Forma–1-ig repítette. 1972 és 1975 között volt a mezőny tagja, legjobb eredménye egy 5. helyezés, melyet az 1973-as német nagydíjon ért el.

1975-ben megalapította saját csapatát, és a Forma–1 történetének egyetlen brazil istállóját, a Copersucar-Fittipaldit. Ebben az évben a saját autójában versenyzett, így elmondhatja magáról, hogy egyszerre pilóta és csapatfőnök is volt. Egy évvel később, 1976-ban öccsét, az akkor már kétszeres világbajnok Emersont is meggyőzte, hogy szerződjön át a „családi” istállóhoz, amely 119 F–1-es versenyt élt meg.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még