Aktuális

Lövöldözés volt a franciaországi Montpellier bírósága előtt, többen meghaltak

Sokatmondó reakció a világhálón, egyértelmű Neymar álláspontja Mbappéról

| Szerző: Fazekas Márton
Minden eddiginél nagyobb az esélye annak, hogy Kylian Mbappé végre a Real Madridhoz szerződik. A francia világklasszis szerződése nyáron lejár a Paris Saint-Germainnél (PSG), és nagyon valószínű, hogy nem hosszabbít jelenlegi csapatával, ingyen szerződne a királyi gárdához. Természetesen rengeteg vélemény, pozitív és negatív kritika látott napvilágot a transzferrel kapcsolatban, többek közt Mbappé korábbi csapattársa, Neymar is reagált egy brazil oldal posztjára, amely árulkodhat a két sztár jelenlegi viszonyáról.

Kylian Mbappé megkerülhetetlen alakja a PSG történetének, hiszen a még mindig csak 25 éves labdarúgó már a klub leggólerősebb játékosa. Ezenkívül Franciaországban mindent megnyert, amit csak lehetett, és világbajnok is a párizsi csapat játékosaként lett, de úgy tűnik, ez a korszak hamarosan véget ér, hiszen nyáron lejár a szerződése a franciának, aki azt követően a Real Madridba igazolhat.

Kapcsolódó tartalom

A francia sztár tehát már most legenda státuszban mozog a PSG-ben, de sokan kritikusan állnak Mbappéhoz, és nemcsak karrierje miatt. A Real Madriddal szinte minden évben szóba hozott játékos rengetegszer került a hírek középpontjába, hogy vajon melyik szezonban igazol el Párizsból. Idén annyiban más a helyzet, hogy minden jel arra utal, hiába az erőfeszítés Nasser al-Khelaifi, a PSG tulajdonosa részéről, legnagyobb sztárját vélhetően ingyen kénytelen a nagy riválisnak átadni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Azonban sok médium kritizálja Mbappét, és hibáztatják is azért, mert – bár az elvitathatatlan egyéni teljesítménye fantasztikus – nagyon rombolja a közösséget. Azt nehezményezik, hogy Mbappé túlságosan is tisztában van képességeivel és emiatt felsőbbrendűnek gondolja magát csapattársaihoz képest. A kicsinyes egóharc főleg akkor volt szembetűnő, amikor olyan karakterek, mint Messi, Neymar vagy Sergio Ramos voltak Mbappé csapattársai. Egy brazil oldal úgy fogalmaz Mbappéval kapcsolatban,

„amikor a csapat morálja kezdett pozitív irányba változni, egy bizonyos francia úriember egója elkezdte azt lerombolni”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jogada Ensaiada (@jogadaensaaiada) által megosztott bejegyzés

Mondhatnánk, hogy ez csak egy kijelentés a sok közül, viszont ezt a bejegyzést Neymar lájkolta.

Neymar és Mbappé kapcsolata régebben folyamatos témát biztosított az újságíróknak, mert rengetegszer volt nézeteltérés kettejük között, bár ennek ellenére sokszor barátokként mutatkoztak együtt. Most úgy tűnik, a mégsincsenek jó viszonyban. Viselkedésük látványosan mutatta, a PSG nem a legegységesebb közösség a világon, az egyéni érdekek és a belső feszültségek okán a francia együttes még mindig nem nyert Bajnokok Ligáját.

Kapcsolódó tartalom

Mbappé esetleges nyári átigazolása új fejezetet nyitna a PSG és a Real Madrid életében is, a francia fővárosi együttes talán elkezdhet igazi csapatként, de világsztár nélkül funkcionálni, míg a Real Madrid hat év után méltó módon tudná pótolni Cristiano Ronaldót, aki nem mellesleg Mbappé példaképe.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Kylian Mbappe és Neymar a Paris Saint-Germain játékosai a kezdőkörben, miután gólt kaptak a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligájának lisszaboni döntőjében 2020. augusztus 23-án (Fotó: MTI/EPA pool/Manu Fernández)

 

 

Ajánljuk még