Időjárás

Visszatérnek az éjszakai fagyok, jönnek a viharos széllökések – térképen mutatjuk, mi várható

Hajrá, magyarok! – az elődöntőbe jutásért küzd a franciák ellen a férfi vízilabdacsapat

Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint maximálisan oda kell tennie magát az együttesnek a franciák elleni negyeddöntőben a vizes világbajnokságon. A mérkőzés kedden 18:30-kor kezdődik Dohában, és az M4 Sport élőben közvetíti.

„Tudom, hogy alapvetően a soron következő három meccs határozza majd meg, milyen lesz ez a torna, de számunkra azért már elkezdődött a világbajnokság, sok minden történt velünk, jó néhány dolog a helyére került” – mondta az MTI-nek hétfőn Varga Zsolt a nemzeti csapat szálláshelyén tartott sajtóeseményen.

Kapcsolódó tartalom

A szakember elárulta, vasárnap az Európa-bajnok spanyolokkal kétkapuzott az együttes azért, hogy a lehető „legoptimálisabb állapotba” kerüljön a keddi negyeddöntő előtt. Hozzátette, ezen kívül videoelemzés szerepelt a programban.

A franciák rengeteget fejlődtek az elmúlt években, nagyon jó szakmai háttérrel rendelkeznek, válogatottjuk gerince pedig a Marseille-re épül, amely a Bajnokok Ligájában edződik már évek óta, ez pedig a nemzeti csapatuk játékában is megmutatkozik” – mondta a szakember az ellenfélről, amellyel januárban a Komjádi Uszodában játszotta utolsó vb-felkészülési meccsét és 14-10-re nyert.

A játékosként olimpiai bajnok szakvezető úgy vélte, a franciák „komoly csapatok ellen is képesek a bravúrra”.

A legfontosabb, hogy a gyengébb pontjaikat támadjuk, és megtaláljuk azokat az elemeket, amelyekkel megnyerhető az összecsapás.

Maximálisan komolyan kell vennünk őket, Budapesten is két és fél negyeden keresztül szoros volt az összecsapás. Megvannak a remek fizikai adottságokkal rendelkező játékosai, a jó lövőik” – fogalmazott Varga Zsolt, aki leszögezte, taktikailag felkészültek a találkozóra és bízik benne, hogy ez a vízben is látszani fog.

Kapcsolódó tartalom

Varga Zsolt arról is beszélt, milyen hatással lehet a világbajnokságra, hogy az olimpiai kvóták már gazdára találtak: „El tudom képzelni, hogy ezeknél a csapatoknál a felszabadultság egyfajta lendületet adhat, de az is benne van, hogy két világversenyen nehéz végig tűzben tartani a játékosokat, és elégnek az energiák” – mondta a kapitány, akinek jó barátja a franciák másodedzője, a horvát Vjakoslav Kobescak, de abban maradt vele, hogy csak a meccs után kerítenek sort egy közös kávézásra.

A kapus Vogel Soma úgy vélte, várhatóan sok dolga lesz a franciák ellen, mert

a rivális „mindenhonnan” próbálkozik majd.

Általában a franciák az esélytelenebbek ezeken a meccseken, így olyan dolgokat is megpróbálnak, melyekért mi hasonló helyzetben komoly szidást kapnánk. A megszokott dolgok mellett most arra is készülünk, hogy gyakorlatilag minden helyzetből tüzelhetnek, kiemelten kell kezelnünk a legjobb lövőiket” – mondta.

A Ferencváros klasszis hálóőre hozzátette, kellő fegyelemmel és tisztelettel kell hozzáállniuk a franciákhoz, de magabiztosan várják az összecsapást.

Kapcsolódó tartalom

Eddig megvolt a kötelező, három meccs múlva, remélhetőleg pozitívan tudok majd nyilatkozni. Most kezdődik a vb, most kell a legjobbnak lenni” – válaszolta a saját teljesítményére irányuló kérdésre Vogel, aki szerint fejben és fizikálisan elérte azt az állapotot az együttes, ami a vb ezen szakaszához szükséges.

A Magyarország–Franciaország vb-negyeddöntőt kedden 18.30-kor kezdődik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Ajánljuk még