Fontos

Hivatalosan is beadta lemondását Novák Katalin

Sir Alex Fergusont megkérdezték, 53 év után nyerhet-e bajnokságot a kiscsapat – reakciója zseniális

| Szerző: Fazekas Márton
Sir Alex Ferguson vélemenye szerint a Tottenham Hotspur csapata nem csak idén, hanem soha nem lesz bajnok a Premier League-ben. A legendás skót edző nyilatkozott a Premier League jelenlegi erőviszonyáról.

Bár senki nem kérdőjelezi meg, hogy a Tottenham egy nívós csapat Angliában, és minden évben esélyesek a nemzetközi porondon való részvételre,

mégis gyakran vicc tárgyává válik a klub, hiszen már 16 éve egyetlen trófeát sem nyertek. Legutóbbi sikerük 2008-ból való, akkor a Ligakupa trófeát emelhették a magasba.

Kapcsolódó tartalom

Sir Alex Fergusont a Sky Sports kérdezte az angol élvonal erőviszonyáról, amelyen szóba került a Tottenham is. A Spurs 1961-ben nyert utoljára angol bajnokságot, és úgy néz ki idén sem ők lesznek a befutók. A skót edzőlegenda szerint nem reális kérdés a Tottenham bajnoki elsőségéről beszélni.

„Nem” – ez volt a válasza arra, lehet e bajnok a Tottnham, majd elnevette magát„A Liverpool és a Manchester City a legyőzendő ellenfél, így nem látok erre esélyt. 1961-ben nyertek utoljára, és az nem ma volt” – mondta, majd hozzátette, még a Manchester United is esélyesebb egy bajnoki címre a Tottenhamnél.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SPORTbible (@sportbible) által megosztott bejegyzés


Ugyan Ferguson véleménye elég keserű lehet a Tottenham szurkolóknak, az idei szezonban jól teljesít a csapat: a tavalyi csalódást keltő nyolcadik helyezés után ebben a szezonban egyértelmű fejlődés tapasztalható. Egyelőre Bajnokok Ligája indulást érő helyen van Ange Postecoglou csapata, aki nyáron vette át az együttest, korábban a skót Celtic edzője volt.

Az ausztrál edző a napokban amúgy is címlapra került, ugyanis ő fogalmazta meg az egyik legkeményebb kritikát a kék lap bevezetésével kapcsolatban.

Kapcsolódó tartalom

A Tottenham jelenleg a negyedik a Premier League-ben, hátránya 7 pont a listavezető Liverpollal szemben.

Kiemelt kép: Sir Alex Ferguson (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

Ajánljuk még