Aktuális

Káosz a reptéren, két gép ütközött össze a kifutón

Manchesteri dilemma: felújítsák vagy lebontsák az Old Traffordot?

| Szerző: hirado.hu
Sir Jim Ratcliffe, a Manchester United társtulajdonosa azt szeretné, ha az angol sikercsapat stadionja, az Old Trafford válna az „észak Wembley-évé”, és akár kétmilliárd fontot se sajnálna annak korszerűsítésére. Statikai szakemberek szerint azonban az épület nagyon rossz állapotban van, a kábelezés és szinte minden más elhasználódott az évtizedek során.

A 71 éves angol nagyvállalkozó, Ratcliffe szeretné felgyorsítani a Manchester United fejlesztését, amelynek az első komoly lépése a legendás Old Trafford felújítása lenne. A stadion legutóbb 2006-ban esett át renováláson, azonban már évek óta téma a szurkolók körében az „álmok színházaként” is ismert létesítmény fejlesztése.

Kapcsolódó tartalom

Ratcliffe-hez közel álló források úgy fogalmaztak, Anglia leggazdagabb embere egy olyan épületet szeretne, amellyel az északi futballrégió legpatinásabb stadionjává válna a Manchester United otthona.

A tervek között az is szerepel, hogy az Old Trafford befogadóképességet 90 ezer fősre növeljék.

Az aréna jelenleg 74 ezer fő befogadására alkalmas.

Hamarosan felújíthatják a Manchester United otthonát, az Old Trafford stadiont (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

A milliárdos üzletember egyébként ellenzi egy új stadion építését; ő abban hisz, hogy a történelmi értékekkel rendelkező létesítményt meg kell tartani, ráadásul már egy 114 éves objektumról van szó. Azonban Chris Lee mérnök szerint a jelenlegi stadion felújítása érné meg anyagilag legkevésbé a klub számára.

„Az épület nagyon rossz állapotban van, az elektromos hálózat, a kábelezés és gyakorlatilag minden más már túlságosan elhasznált” – mondta a szakember.

A Goal.com kalkulációi szerint

az Old Trafford felújítása nagyjából 800 millió fontba kerülne, míg egy teljesen új stadion építése akár kétmilliárd font is lehet.

A Manchester United már felvette a kapcsolatot a város önkormányzatával az esetleges munkálatokkal kapcsolatban.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: A Manchester United otthona, az Old Trafford (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

Ajánljuk még