Fontos

Szánthó Miklós: Pedofiloknak nincs mentség, nincs bocsánat, nincs kegyelem!

Megvan, kikkel játszik az Eb után a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában

A magyar labdarúgó-válogatott Hollandiával, Németországgal és Bosznia-Hercegovinával játszik a Nemzetek Ligájában. A mérkőzésekre 2024 szeptembere és novembere között kerül sor.

Sorsoltak a Nemzetek Ligájában. Magyarország ezúttal is a legrangosabb, A divízióban játszik a torna 2024/25-ös kiírásában, melyben

Hollandia, Németország és Bosznia-Hercegovina lesz az ellenfele.

A Nemzetek Ligája A divíziójának csoportbeosztása

Érdekesség, hogy a németekkel néhány hónapon belül háromszor is megmérkőzik a válogatott, hiszen június 19-én az Európa-bajnokságon találkozik a két együttes, a Nationalelf ráadásul rendezőként várja a kontinensviadalt. Ezután játszanak Szoboszlaiék a németek ellen két ízben a Nemzetek Ligájában, szeptember és november között. A közelmúltból vannak jó emlékeink ellenük, hiszen a Nemzetek Ligája 2022/23-as szezonjában, ahol Magyarország bravúrt bravúrra halmozott, szintén egy csoportban volt a németekkel. Hazai pályán 1-1-s döntetlent, idegenben viszont egy 1-0-s győzelmet értek el a mieink Thomas Müllerék ellen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

A legnagyobb tétje az idei NL-kiírásnak, hogy a négy legjobb olyan csoportgyőztes kvótát kap a világbajnoki pótselejtezőre, amely a vb-selejtezőben nem vívta ki a kijutást.

Mivel Magyarország az A liga tagja,

ha megnyerné a ma kisorsolt csoportját, a 2025-ös vb-selejtezőn elért eredménytől függetlenül mindenképp érdekelt lenne legalább a 2026-os világbajnoki pótselejtezőn Marco Rossi csapata.

Mint ismert Magyarország az előző Nemzetek Ligája sorozatban második lett Olaszország mögött a csoportjában, köszönhetően többek közt az Anglia elleni 4-0-s diadalnak vagy a németek elleni 1-0-s sikernek. A csütörtöki sorsoláshoz a 2022/23-as szezonban elért teljesítmény alapján osztották be a 16 A divíziós csapatot a kalapokba, Magyarország az előkelő második kalapból várta az ellenfeleket.

Az első két fordulót szeptember 5. és 10. között rendezik, a következő kettőt október 10. és 15. között játsszák le, míg az utolsó két körre november 14. és 19. között kerül sor. Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-vissza vágós negyeddöntőben a négyes fináléba kerülésért. A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Decemberben a holland futballikon, Wesley Sneijder sorsolt a magyaroknak a 2024-es Eb-re (Fotó: EPA/Filip Singer)

Ajánljuk még