Aktuális

Végső búcsút vettek Benedek Miklóstól, a nemzet színészétől

Eladja az Újpestet a Molnak belga tulajdonosa

A Mol-csoport többségi tulajdont szerzett az Újpest FC-t üzemeltető kft.-ben. A patinás labdarúgóklub az elmúlt tizenhárom évben a belga Roderick Duchatelet tulajdona volt.

A szerződést a felek kedden írták alá, ennek értelmében a tényleges tulajdonosváltás várhatóan április végén történik meg. A Mol célja, hogy kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére.

Új korszak indul Újpesten (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A Mol az egyik legnagyobb támogatója a magyar labdarúgásnak, kiemelt partnere a magyar szövetségnek (MLSZ) és a férfiválogatottnak. A Mol 2020 óta a Mol Magyar Kupa névadó szponzora, és támogatóként határon túl is segíti az ACS Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy, az FC DAC 1904, a Topolyai SC és az NK Osijek építkezését.

A vállalat szerint az egész magyar futball hasznára válhat az, hogy tulajdonosként többet tehet az Újpest FC sikereiért.

Az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy az elkötelezett szakmai munka és a megfelelő fejlesztések és befektetések eredményekhez vezethetnek a magyar futballban. A labdarúgás csodája, hogy több millió embert képes megmozgatni. A Mol számára ez lehetőséget teremt a sport népszerűsítésében, az utánpótlás tudatos építésében és a közösség formálásában. Hiszünk abban, hogy az erős versenyszellemünk, a tudatos és transzparens üzleti gondolkodásunk hosszú távon minden vállalkozásunkban eredményeket termelt, és ezt ebben az esetben sem gondoljuk másképp. Egy erős Újpest csak tovább erősítheti a magyar focit” – idézte a Mol-közlemény Ratatics Pétert, aki a Mol-csoportot fogja képviselni az Újpest Football Clubban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés


A klubot 2011 őszétől a belga Roderick Duchatelet birtokolta, aki több mint 12 éve csaknem 95 százalékos tulajdonrészt vásárolt meg az egyesületet addig működtető City Budapest Zrt.-től. A lila-fehérek azóta háromszor nyertek Magyar Kupát, egyszer Szuperkupát és egyszer voltak bajnoki bronzérmesek. Ugyanakkor a csapat értékesítése évek óta napirenden volt, 2021 májusában már született megállapodás a klub eladásáról, de a vételárat a határidőig nem fizette ki a vevő.

Roderick Duchatelet (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„Több mint tíz éven keresztül minden tőlem telhetőt megtettem az Újpest labdarúgóklubért, de itt az ideje, hogy új távlatok és célok felé lépjek tovább. Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő partnert, aki nem csak átveszi a klubot, de egyben új lehetőségeket biztosít és új sikerek kovácsa lehet az Újpest Football Club fényes jövője érdekében. Sok sikert kívánok neki és az egész Újpest családnak!” – mondta a megállapodást követően Roderick Duchatelet.

Ajánljuk még