Fontos

Vizes vb: tizenegy gólos győzelemmel rajtolt a női vízilabda-válogatott

Ismét új időpontja van Fury és Uszik nehézsúlyú világbajnoki döntőjének

Két halasztás után továbbra is a szaúdi fővárosban, Rijádban, de február helyett május 18-án rendezik meg a Tyson Fury–Olekszandr Uszik profi nehézsúlyú bokszvilágbajnoki címmérkőzést.

A csata eredetileg február 17-én lett volna, de Fury edzés közben szemsérülést szenvedett, ezért pénteken ismét le kellett mondani.

A nehézsúly jelenlegi két legjobbja a vitathatatlan bajnoki címért küzd majd meg egymással.

A Fury–Uszik-mérkőzést a héten már másodszorra kellett elhalasztani. A két sztársportoló képviselői szeptemberben arról egyeztek meg egymással, hogy december 23-án rendezhetik meg a meccset, igaz, az időpontot nem tették hivatalossá. Októberben aztán Fury majdnem kikapott a volt MMA-s Francis Ngannoutól, aki komoly sérüléseket okozott neki, így biztossá vált, hogy decemberben nem tud bokszolni, november közepén pedig bejelentették a február 17-i dátumot.

Kapcsolódó tartalom

A mérkőzésen a 2012-es, londoni olimpián aranyérmes, amatőrként világ- és Európa-bajnok ukrán Uszik a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO),

míg a magát „Cigánykirálynak” nevező Fury a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú övét teszi kockára.

A sportág történetében legutóbb 1999-ben hirdettek vitathatatlan nehézsúlyú bajnokot – aki mindegyik nagy szervezetnél a legjobb –, akkor a brit Lennox Lewis diadalmaskodott az amerikai Evander Holyfield felett.

Kiemelt kép: A brit Tyson Fury, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka (b) és az ukrán Olekszandr Uszik, a másik négy nagy boksz-szervezet (WBA, IBF, WBO, IBO) világbajnoka néz szembe egymással Londonban tartott sajtótájékoztatójukon, 2023. november 16-án. A két nehézsúlyú ökölvívó meccsét kélt halasztás után 2024. május 18-án rendezik Rijádban. (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

Ajánljuk még