Időjárás

Viharossá fokozódhat a szél, a fél országra kiadták a figyelmeztetést

Medvegyev hátrányból fordított, olasz–orosz döntő lesz az Ausztrál Openen

Az orosz Danyiil Medvegyev lesz az olasz Jannik Sinner ellenfele vasárnap az ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) férfi fináléjában, miután pénteken 0–2-es állásról fordítva kiejtette a német Alexander Zverevet.

A Melbourne-ben 2021-ben és 2022-ben is döntős Medvegyev nyolcadszor jutott a négy közé Grand Slam-viadalon, ahol ellenfele az olimpiai és kétszeres ATP-világbajnok német Zverev volt.

A két magas, 198 centis teniszező egymás elleni mérlegében a három éve US Open-győztes Medvegyev vezetett 11–7-re.

A melbourne-i Rod Laver Arena közönsége azt kapta, amire számíthatott: kimerítő alapvonalcsata zajlott a pályán, az első szettben hat, legalább húsz ütéses labdamenet alakult ki, az egyiknél ráadásul 51-szer (!) szállt át a labda a háló felett.

A 26 éves Zverev dupla brékkel 4:1-re ellépett, a náéla egy évvel idősebb orosz azonban 5:5-nél utolérte őt, csakhogy ekkor ismét elvesztette a szerváját, ami a játszmájába került.

Kapcsolódó tartalom

A folytatásban a jövő hétvégén a tatabányai Davis Kupa-selejtezőben pályára lépő német válogatott vezére 2:2-nél került brékelőnybe, aztán 5:3-nál ismét elvette a szokásosnál lassabb és öt kettős hibánál tartó orosz adogatását, ami már a kétszettes előnyt jelentette.

A harmadik felvonás egyetlen bréket sem hozott, és azon dőlt el, hogy a rövidítésben 4:4-nél Medvegyev volt nyugodtabb. A negyedik szettnek ugyanez volt a forgatókönyve, újabb rövidítés következett, s ebben moszkvai teniszező 5:5 után egy szerencsés ütéssel és egy ásszal kiegyenlített.

3 óra 40 perc után jöhetett a döntő játszma, amelyben már két elcsigázott játékos volt a pályán, és Zverev roppant meg, 2:2-nél elvesztette a szerváját.

Az orosz innentől már nem engedte ki a kezéből a meccset, másodszor is megfordított egy mérkőzést kétszettes hátrányból az idei Ausztrál Openen. Az összecsapás végül 4 óra 18 percig tartott.

A vasárnapi fináléban tehát az olasz Sinner és Medvegyev csap össze, egymás elleni mérlegükben 6–3-ra az orosz vezet. Utóbbi a hatodik GS-döntőjére készül, déltiroli riválisa viszont még nem járt ebben a „magasságban”.

Ausztrál Open, a férfi elődöntők eredménye:

Medvegyev (orosz, 3. kiemelt) – Zverev (német, 6.) 5:7, 3:6, 7:6 (7-4), 7:6 (7-5), 6:3

Sinner (olasz, 4.) – Djokovic (szerb, 1.) 6:1, 6:2, 6:7 (6-8), 6:3

Ajánljuk még