Baleset

Kigyulladt egy lakóház, egy ember életét vesztette

Hivatalos! Sallai és Szalai csapattársak lettek

Szalai Attila, a német élvonalban szereplő Hoffenheim magyar futballistája egy másik Bundesliga-csapathoz, a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburghoz került kölcsönbe.

A Freiburg vasárnap a közösségi oldalán erősítette meg a szombati sajtóhírt egy fotóval és a „Herzlich Willkommen in Freiburg, Attila!” (Isten hozott Freiburgban, Attila) kiírással.

A két csapat szombaton egymással játszott a bajnokság 21. fordulójában, és a Freiburg Sallai győztes góljával 3-2-re diadalmaskodott.

A 41-szeres válogatott Szalai tavaly nyáron 14 millió euróért igazolt Hoffenheimbe, de nem tudott magának állandó játéklehetőséget kiharcolni, öt tétmérkőzésen – négy Bundesliga- és egy Német Kupa-találkozón – mindössze 333 játékpercet gyűjtött.

„Jó megoldást találtunk a jelenlegi helyzetre” – jelentette ki Klemens Hartenbach, a Freiburg sportigazgatója.

„Attila rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, és azonnal a segítségünkre lehet”

– utalt arra, hogy sérülés, illetve eltiltás miatt hiányosságaik vannak a védősorban. A 41-szeres válogatott Szalai tavaly nyáron 14 millió euróért igazolt Hoffenheimbe, de nem tudott magának állandó játéklehetőséget kiharcolni, öt tétmérkőzésen – négy Bundesliga- és egy Német Kupa-találkozón – mindössze 333 játékpercet gyűjtött.

Kiemelt kép: Szalai Attila (b) és Németh András, a magyar csapat játékosai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária – Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ajánljuk még