Aktuális

Komoly fennakadásokat okoz a tél: a hadsereget is bevetették a hóvihar miatt

Szoboszlai mestere felajánlotta a halálos beteg volt angol kapitánynak, hogy átadja a helyét

| Szerző: Fazekas Márton
Január elején a kiváló svéd szakember, Sven-Göran Eriksson a nyilvánosság előtt bejelentette, végstádiumú rákkal küzd, és az orvosok szerint már csak egy éve van hátra. Egy interjú során Eriksson elmondta, egész életében Liverpool-szurkoló volt, és az a legnagyobb álma, hogy a mersey-parti együttes edzője lehessen. A Liverpool menedzseréhez, Jürgen Klopphoz is eljutott ez az információ, megható, amit tett.

A korábbi angol szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson gyógyíthatatlan hasnyálmirigyrákban szenved, orvosai szerint legjobb esetben is egy éve van hátra. A 75 éves svéd szakember a Sky Sports-nak elárulta, az ő helyzetében minden napot megbecsül, és boldogan kel, ha jól érzi magát. Emellett az is elmondta, hatalmas Liverpool-szurkoló, és az volt az álma, hogy a csapat edzője lehessen.

Jürgen Klopp felajánlotta, hogy a nagy beteg Sven-Göran Eriksson egy napra átveheti tréneri munkája egy részét az angol bajnokságban

A Liverpool vezetőedzőjéhez, Jürgen Klopphoz is eljutott a hír, amelyet így kommentált: „Nagyon megható volt, és először hallottam a Liverpool iránti csodálatáról vagy szerelméről, hogy egész életében a csapatnak szurkolt. Most hallottam a legendák meccséről, de ebben nem én hozok döntést” – mondta Szoboszlai Dominik trénere, aki a márciusban rendezendő Liverpool-Ajax legendák gálameccsére utalt. Liverpool szurkolók ezrei, és korábbi híres játékosok, mint Robbie Fowler is amellett kampányol, hogy Eriksson legyen a mérkőzésen kedvenc csapatának az edzője.

Klopp hozzátette:

„Nagyon megérintett, amikor hallottam, hogy gyógyíthatatlan beteg. Azt azonban most tudtam meg, hogy ennyire szereti a csapatunkat. Abban biztos vagyok, hogy szívesen látjuk, ha meglátogat minket. Ha szeretné, egy napra végezheti a a munkám, ez nekem nem probléma. Az kicsit nehezebb lesz, hogy ott legyen az oldalvonal mellett, de megmutatunk neki mindent, hogyan fejlődött ez a nagyszerű klub az évek során. Biztos vagyok benne, hogy eltölthet velünk néhány csodálatos órát.”

Sven Göran Eriksson 2001 és 2006 között volt az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ő volt az első külföldi szakember, aki leülhetett a háromoroszlánosok kispadjára.

Ajánljuk még