Időjárás

Jön a havazás – térképen mutatjuk, mi várható

Szürreális, sokkoló, hihetetlen – kiakadt a világsajtó Messi újabb FIFA-trófeájára

A nemzetközi sajtó egyöntetűen meglepetésként értékeli, hogy nem a favoritnak tartott Erling Haaland, hanem Lionel Messi nyerte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Év játékosa-szavazását.

A legjobb női futballista a spanyol válogatottat tavaly nyáron világbajnoki címig vezető Aitana Bonmatí lett.

Kapcsolódó tartalom

Nemzetközi sajtóvisszhang:

Nagy-Britannia:

The Sun:

„Sokakat sokkolt Londonban, hogy Lionel Messi a szavazáson legyőzte Erling Haalandot.”

Daily Mirror:

„Haaland és Mbappé is nagyszerű évet tudhat maga mögött, ennek fényében nem lehetett azzal számolni, hogy a futballikon (Messi) viszi haza a trófeát.”

Spanyolország:

Marca:

„Szürreális eredményhirdetés… És egy nagy durranás: még mindig Messi a legjobb. A televíziós közvetítés képei elég furcsák voltak, sem Haaland, sem Mbappé, sem Messi (a három döntős) nem volt ott Londonban.”

As:

„Messi nyerte minden idők legvitatottabb díját. Erling Haaland volt a nagy favorit, de ismét Messi lett a király.”

Mundo Deportivo:

„Aitana Bonmatí és Leo Messi uralják a világot.”

Argentína:

La Nación:

„Lionel Messi már elkezdett a háttérbe húzódni, de a futballvilág még mindig őt választja.”

Clarín:

„Hihetetlen szavazás, amelynek a végén Lionel Messit koronázták a világ legjobbjává.”

Olé:

„Kétségtelen, hogy ezúttal váratlan volt Messi győzelme. Miamiban maradt, mivel már elkezdődött a felkészülés. Onnan mosolygott egy bizarr helyzetben: úgy lett a világ legjobbja, hogy nem európai ligában játszik. Ez a díj egy ráadás.”

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:

„Még mindig Messi a legjobb.”

Ausztria:

Kurier:

„Meglepő végeredményt hozott az Év játékosa-választás. Nem az egyértelmű esélyes Erling Haaland, hanem Lionel Messi kapta a díjat hétfőn este Londonban. A rekorder argentin már nyolcadszor nyert, de a mostani sikernek kissé furcsa az utóíze.”

Svájc:

Blick:

„Messi kitüntetése meglepetés, Erling Haaland volt a favorit. Különösen azért váratlan ez, mert a 2022-es világbajnokság már nem számított bele ebbe a versengésbe.”

Kiemelt kép: Lionel Messi argentin válogatott labdarúgó, a Paris Saint-Germain játékosa (b) átveszi az Év legjobb játékosának járó elismerést Gianni Infantinótól, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnökétõl a szövetség díjkiosztó gálaestjén Párizsban 2023. február 27-én (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat).

Ajánljuk még