Időjárás

Jön a havazás – térképen mutatjuk, mi várható

Messi az év játékosa, Guardiola pedig az év edzője

Az argentin Lionel Messi lett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) az Év játékosa, az Inter Miami FC támadója nyolcadszor érdemelte ki az elismerést.

A 36 éves játékmester a szavazáson ugyanannyi pontot gyűjtött, mint Erling Haaland, a Manchester City norvég válogatott csatára, így a csapatkapitányok voksai döntöttek, ebben az összevetésben pedig Messi volt a jobb.

A végeredmény a szurkolók szavazatai mellett a szövetségi kapitányok, válogatottak csapatkapitányai és újságírók voksai alapján alakult ki.
A szűkített háromfős listán a tavaly nyárig a Paris Saint-Germaint erősítő Messi és Haaland mellett Kylian Mbappé, a PSG 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes francia válogatott támadója szerepelt.

Kapcsolódó tartalom

Messi negyedszer nyerte el a FIFA év játékosa címet, ugyanennyi alkalommal bizonyult a legjobbnak akkor is, amikor a FIFA az Aranylabda-szavazással együtt választotta ki a legjobbat. Mbappé és Haaland még nem volt az év játékosa a FIFA-nál.

Az év edzője Pep Guardiola lett, aki az előző szezonban triplázott a Manchester Cityvel: megnyerte a Premier League-et, az FA-kupát és a Bajnokok Ligáját is.

Kiemelt kép: Lionel Messi (Fotó: EPA/Juan Ignacio Roncoroni)

Ajánljuk még