Fontos

Zelenszkij szerint Putyin a NATO megtámadását tervezi

Annyira görcsölt a hasa, hogy ápolást kellett kérnie, de végül álomszerűen alakult Valkusz mérkőzése

A selejtezőből főtáblára jutott Valkusz Máté a hazai pályán szereplő Max Purcellel játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A 25 éves Purcell jelenleg 40. a világranglistán, s még soha nem jutott túl az első fordulón hazája Grand Slam-viadalán, ugyanakkor 2022-ben párosban megnyerte a wimbledoni tornát.

Valkusz pénteken, a selejtező harmadik, utolsó fordulójában az olasz Andrea Vavassorit verte 6:1, 6:4-re.

Kapcsolódó tartalom

Nagyon sokat készültem erre a tornára, hihetetlen alapozás van mögöttem. Sokat köszönhetek a mögöttem álló csapatnak és a barátnőmnek. Álomszerű, nem gondoltam volna, hogy ilyen messzire tudok jutni. Nagyon jól játszottam az utolsó meccsen, a győzelem pedig főleg a szervámnak volt köszönhető. Ráadásul görcsölt a gyomrom a meccs közben, ezért ápolást is kellett kérnem az első szettben. Büszke vagyok magamra, mert sokat fejlődtem fizikálisan és mentálisan is” – nyilatkozta Valkusz a magyar szövetség Facebook-oldalán.

Valkusz az M1 csatornának elárulta, ugyan az eredmények alapján úgy tűnhet, hogy könnyed sikerrel vette legutóbbi mérkőzését, viszont gyomorproblémái miatt nagyon megszenvedett a győzelemért.

„Az első játszmában, 4:1-nél nagyon koncentrált állapotban voltam és én tudtam irányítani a meccset, de kénytelen voltam ápolást kérni, annyira görcsölt a hasam. Ha nem kértem volna ki, akkor talán fel is kellett volna adnom, annyira rosszul voltam” – árulta el a magyar teniszező, majd hozzátette, remek szerváinak köszönhetően tudta behúzni a második szettet, de még nem fogta fel teljesen, mekkora sikert is ért el.

Valkusz a következő napokat a regenerációnak szenteli, vasárnap a helyszínen nézi meg Marozsán Fábián meccsét, majd Fucsovics Mártonnal fog edzeni. Elárulta, hogy a teniszezők egy applikáció segítségével kereshetnek edzőpartnert maguknak, még olyan klasszis játékosok is, mint a világranglistán 12., amerikai Taylor Fritz, aki szombatra keresett ütögetőpartnert.

Az már korábban eldőlt, hogy a főtábla másik két magyarja, a 65. helyen álló Marozsán Fábián a 2014-ben US Open-győztes horvát Marin Ciliccsel, míg a 69. Fucsovics Márton a 13. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik a melbourne-i torna nyitófordulójában.

A nőknél jelen állás szerint egyesben nem lesz magyar főtáblás résztvevő.

 

Ajánljuk még