Baleset

Árokba csúszott egy ukrán busz Kisvárdánál, több gyermek megsérült

Távozik a közönségkedvenc csapatfőnök, már a pilótái is elbúcsúztak tőle

| Szerző: Fazekas Márton
A hatalmas népszerűségnek örvendő, sokak által a Haas arcának tartott szakember, Günther Steiner távozik Gene Haas tulajdonos csapatából. Az amerikai üzletember a sikertelenség miatt hozta meg a drasztikus döntést. Steiner helyét csapatfőnökként az eddigi mérnökigazgató, Komacu Ajao veszi át.

Bombaként robbant a hír a Forma–1 világában, miszerint Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke távozik a csapattól. A dél-tiroli szakember a kezdetek óta tagja volt az amerikai istállónak, amellyel a legnagyobb sikere a 2018-as konstruktőri ötödik helyezés volt. Gene Haas, a csapat tulajdonosa azonban kezd kifogyni a türelemből, hiszen csapata 2021 után 2023-ban is utolsó lett a csapatok bajnokságában, ezzel súlyos dollármillióktól esett el, ami nehezíti az autók fejlesztését rövid és hosszú távon egyaránt.

A Haasnak vissza kell térni a helyes útra (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

Steiner az utóbbi években nemcsak szakmai munkájával, hanem szerethető karakterével és humorával is kitűnt a Forma–1 világából. A Netflix Forma–1-es dokumentumsorozatában, a Drive to survive-ban nézők milliói szerették meg, és kulcsfigurája volt a sportág népszerűsítésének a fiatal generáció irányába.

A szakember menesztése után a Haas két pilótája, Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen is az Instagramon búcsúzott főnöküktől.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Ami Haas jövőjét illeti: a csapatfőnöki feladatokat a rendkívül tapasztalt japán mérnök, Komacu Ajao veszi át, technikai szakértelmétől azt várják, a teljesítmény is javulni fog a pályán. Gene Haas igen határozottan fogalmazott céljaival kapcsolatban: „Nincs érdekem abban, hogy utolsó legyek a bajnokságban.”

A kiemelt kép illusztráció: Kevin Magnussen, a Haas dán versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen, 2023. július 21-én. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ajánljuk még