Baleset

Meghalt egy nő, miután frontálisan egy vontatónak ütközött

Tizenhat éves ellenfelét győzte le a döntőben a darts új világbajnoka

Luke Humphries nyerte a Londonban rendezett darts-világbajnokságot, mivel a szerdai döntőben 7-4-re legyőzte a sportág történetének legfiatalabb, még mindig csak 16 éves finalistáját, Luke Littlert.

Az angol játékos nemcsak pályafutása első vb-diadalának és az érte járó 500 ezer fontnak örülhetett az Alexandra Palace-ben, hanem annak is, hogy a világranglistán is átvette a vezetést.

A mérkőzés elején 2-2-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd a torna meglepetésembere, Littler tudott elhúzni 4-2-re. A 28 esztendős riválisa azonban ekkor emelni tudott a játéka színvonalán, szinte folyamatosan 110-es körátlagú szetteket produkált, erre pedig nem volt ellenszere fiatal honfitársának, így Humphries 7-4-re fordított.

(Fotó: EPA/ANDY RAIN)

A meccs színvonaláról árulkodó, hogy mindkét játékosnak sikerült megdobnia a lehető legmagasabb, 170 pontos kiszállót, illetve Humphries és Littler is százpontos átlag felett zárt. A döntő arról is emlékezetes marad, hogy ez volt a 66 éves játékvezető, Russ Bray utolsó hivatalos fellépése.

A mostani vb megdöntötte a 180 pontos körök rekordját, az eddigi csúcs 901 volt, ez a torna viszont 914 maximális pontszámú sorozattal zárult. A döntőben ebből 36-ot láthatott a közönség, a csúcshoz Humphries egymaga 23-mal járult hozzá a fináléban és 73-mal az egész vb-n.

Kiemelt kép: A brit Luke Humphries a honfitársa, Luke Littler ellen a londoni dartsvilágbajnokság döntőjében játszott mérkőzésen 2024. január 3-án. (Fotó: MTI/AP/Kin Cheung)

Ajánljuk még