Aktuális

Hallgassa vissza Orbán Viktor miniszterelnök interjúját

Még jogsija sincs, de óriásit kaszált a vb-döntőt játszó 16 éves dartsjátékos

| Szerző: Fazekas Márton
A szerda esti darts-vb döntőjében a 16 éves Luke Littler ugyan 7:4 arányban veszített az esélyesebbnek tartott Luke Humphries ellen, de a tiniszurkolók százezreinek a szimpátiáját nyerte el világszerte, és emellett nem akármilyen díjazásban részesült a világbajnoki második helyezésével.

Bár közel állt a csodához, élete első darts-vb-jén végül alulmaradt a január 21-én 17. életévét betöltő Luke Littler, akit a döntőben honfitársa, a világranglista első helyén álló Luke Humphries győzött le. A fiatal játékos élete viszont egész biztosan megváltozik, hiszen valósággal berobbant a köztudatba.

A tinédzser a PDC-világbajnokságon magabiztosan győzte le a korábbi világbajnokokat, Raymond van Barneveldet és Rob Crosst.

A döntőben való részvétellel ráadásul hatalmas pénzdíjazásban részesült, hiszen a második helyezésért 200 ezer fontot kapott, amely átszámítva nagyjából 88 millió forintot jelent.

Kapcsolódó tartalom

A BBC oldalán megjelenő bejegyzés alapján is látható mekkora szintlépésen ment keresztül Littler anyagilag is, aki november végén még a PDC ifjúsági világbajnokságán vett részt, és lett bajnok.

Az ifjú angol zseni a Raymond van Barneveld elleni nyolcaddöntő előtt a Daily Mailnek úgy nyilatkozott,

többek közt a jogosítványa megszerzésére fordítja nyereményét, hogy ne kelljen az édesapjának elvinnie őt a különböző tornákra.

Littler tehát rengeteg pénzt keresett a csodaszámba illő menetelésével, de döntőbeli ellenfele, a 28 éves Luke Humphries természetesen még ennél is nagyobb díjazásban részesült: a világbajnoki győzelemért félmillió fontot tehetett zsebre, ezenfelül a vb-címmel átvette a vezetést a világranglistán is.

Kiemelt kép: Luke Littler (Fotó: EPA/TOLGA AKMEN)

Ajánljuk még