Időjárás

Jön a havazás – térképen mutatjuk, mi várható

Senki sem akarta elhinni, hogy 16 éves a darts új csillaga, most kiderült az igazság

| Szerző: hirado.hu
Bárhogyan is alakul a ma esti döntő, a dartsvilág legújabb sztárja egyértelműen a mindössze 16 éves Luke Littler. Az angliai Mersey-parti Warringtonból származó tinédzser élete első darts-vb-jén vesz részt, és ha legyőzi a fináléban Luke Humphriest, akkor ő lesz minden idők legfiatalabb világbajnoka. Sokan nem hitték el, hogy még csak januárban lesz 17 éves, azonban felkerült egy kép az internetre…

Nem kérdés, hogy a dartsrajongók Littler-lázban égnek, hiszen az angol tini eszméletlen magabiztossággal veri sorra ellenfeleit, és csak egy győzelem választja el attól, hogy megdöntse a háromszoros világbajnok holland dartsjátékos, Michael van Gerwen tízéves rekordját, és ő legyen minden idők legfiatalabb dartsvilágbajnok. 

Az angol Rob Cross és honfitársa, Luke Littler a dartsvilágbajnokság elődöntőjében játszott mérkőzésük kezdete előtt a londoni Alexandra-palotában 2024. január 2-án (Fotó: MTI/AP/Kin Cheung)

Littler elmondása szerint azt szerette volna, hogy egy fordulóból legalább továbbjusson, azonban saját teljesítményével még önmagát is meglepte.

„Őrület még arra gondolni is, hogy döntőt fogok játszani” – mondta. 

Kapcsolódó tartalom

A 2007-es születésű játékos életkorát sokan megkérdőjelezték, azonban a napokban felkerült az internetre a születési anyakönyvi kivonata, ahol egyértelműen látszik, január 21-én lesz 17 éves a jövő legnagyobb darts ígérete. 

Luke Littler nem akármilyen utat járt be a PDC-világbajnokságon: Christian Kist, Andrew Gilding és Matt Campbell legyőzése után a nyolcaddöntőben az ötszörös világbajnok, Raymond van Barneveld sem volt akadály. A legjobb nyolc között az északír Brandon Dolannek sem volt ellenszere a fiatal játékos lehengerlő teljesítményére, míg a döntőbe jutásért 2018 világbajnokával, Rob Cross-szal mérkőzött, akit szintén magabiztosan vert meg. A PDC-világbajnokság döntőjét magyar idő szerint szerda este 21 órától rendezik a londoni Alexandra Palace-ban. 

A 16 éves angol Luke Littler a honfitársa, Andrew Gilding elleni mérkőzésen a dartsvilágbajnokság második fordulójában a londoni Alexandra-palotában 2023. december 21-én. Littler 3-1-re nyert (Fotó: MTI/AP/PA/Zac Goodwin)

Ajánljuk még