Aktuális

Lelőtték az Aldi pénztárosát, a vásárlók csapdába estek, miután az eladók lezárták a kijáratot

Szűcs Luca és Vigvári Vince a SzuperPáros nyertesei

Négy elődöntő után a péntek esti fináléban eldőlt: a kardvívó Szűcs Luca és a vízilabdázó Vigvári Vince kettőse nyerte az M4 Sport új vetélkedőjét, a SzuperPárost.

A bajnokok bajnokai cím az utolsó, hatodik feladatban dőlt el, méghozzá világbajnokok között, vízilabdás testvérpárbajjal fűszerezve: Szűcs Luca és Vigvári Vince, valamint Kovács Sarolta és Vigvári Vendel holtversenyben az élen állva várta a zárókört, amiben előbbi kettős bizonyult jobbnak, így magasba emelhette 2023 SzuperPárosának járó trófeát.

Kapcsolódó tartalom

A péntek esti döntőben Berkesi Judit és Hajdú B. István műsorvezetők közreműködésével összesen nyolc vegyespáros volt érdekelt, a négy elődöntő két-két továbbjutója. Az egyik kettős összetételében változás történt, Fábián Bettina versenye miatt visszalépett, így helyette a középdöntőben harmadik helyezett páros hölgy tagja, Benkó Barbara csatlakozott Siklósi Gergelyhez.

A döntőben résztvevő nyolc páros:

 1. Pusztai Liza – világbajnok kardvívó
  Jansik Szilárd – olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó
 2. Fábián Bettina – vb-ezüstérmes úszó Benkó Barbara – junior Eb-ezüstérmes, magyar bajnok kerékpározó
  Siklósi Gergely – olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó
  (Fábián Bettina versenye miatt visszalépett a döntőtől, így helyette a középdöntőben harmadik helyezett páros hölgy tagja, Benkó Barbara csatlakozott Siklósi Gergelyhez.)
 3. Hámori Luca – Európa Játékok-bronzérmes ökölvívó
  Lehmann Csongor – világkupa-győztes triatlonista
 4. Szűcs Luca – világbajnok kardvívó
  Vigvári Vince – világbajnok vízilabdázó
 5. Márton Anna – világbajnok kardvívó
  Fetter Erik – Giro d’Italia-résztvevő kerékpárversenyző
 6. Patakfalvy Luca – Eb-bronzérmes taekwondós
  Kulifai Tamás – olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakozó
 7. Bragmayer Zsanett – vb-ezüstérmes triatlonista
  Bacskai Bence – világbajnok footgolfozó
 8. Kovács Sarolta – olimpiai bronzérmes, többszörös világ- és Európa-bajnok öttusázó
  Vigvári Vendel – világbajnok vízilabdázó

Kosárradobással (Bedobó) kezdődött a finálé, itt a vízilabdás párosok remekeltek: Kovács Sarolta és Vigvári Vendel, valamint Szűcs Luca és Vigvári Vince kiemelkedett a mezőnyből, 20, valamint 19 ponttal.

Sokakat megviccelt a formabontó Csőpong, ahol a lehető leghosszabb labdamenet volt a nyerő, ám ez nem bizonyult könnyű feladatnak. Itt szintén: Kovács Sarolta és Vigvári Vendel bizonyult a legjobbnak, így két játék után magabiztos, 13 pontos előnnyel álltak az élen.

Az Akció-reakció játékban nagyon kiegyenlített teljesítményt nyújtottak a mezőny, Szűcs Luca és Vigvári Vince egyetlen ponttal múlta felül a másodikként végző Hámori Luca és Lehmann Csongor kettőst. A harmadik kör végén hét pontra olvadt az élen álló Kovács Sarolta és Vigvári Vendel előnye összetettben.

Kapcsolódó tartalom

Az elődöntőkből már ismerős (kézilabda) kapuradobásban (Célozz!) csúcsbeállítást jelentő 27 ponttal kezdett be Szűcs Luca és Vigvári Vince, és ezzel tették igazán élessé a testvérpárbajt a SzuperPáros döntőjében, négy forduló után csupán két pont választotta el a két legjobb párost, és itt már szinte borítékolható volt, kik között dől el a bajnokok bajnokai cím sorsa.

Dartsban Hámori Luca és Lehmann Csongor célzott a legjobban, de Bragmayer Zsanett és Bacskai Bence, valamint Pusztai Liza és Jansik Szilárd is felfért a dobogóra. De összetettben ez nem jelentett változást, sőt, az utolsó feladatra kanyarodva matematikailag eldőlt, hogy csak két duónak maradt esélye megnyerni a SzuperPárost, ráadásul holtverseny alakult ki az élen, így minden adott volt a végső izgalmakhoz.

Zárásként egy új és összetett feladatot kellett teljesíteni, melyben az erő, a gyorsaság és az ügyesség is szerepet játszott – olvasható az M4 Sport cikkében.

Ajánljuk még