Aktuális

Tűz ütött ki a kollégiumban – tizenhárom általános iskolás halt meg

„Szeretnénk valami különlegessel megajándékozni a szurkolóinkat” – Marco Rossi elmondta, mi a válogatott álma, és mi a célja az Eb-n

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a jövő évi Európa-bajnokság A csoportjának favoritja a házigazda német együttes, ugyanakkor úgy vélte, a továbbjutást jelentő második helyért nyílt lesz a küzdelem a skótok, a svájciak és a magyarok között.

„Ha nem tévedek, a B, a C és a D csoport papíron nehezebb, mint a miénk. Persze a házigazda Németország ellen nagyon nehéz lesz játszani, fantasztikus játékosaik, edzőjük van, nagyszerű környezetben léphetnek majd pályára” – mondta az M4 Sportnak a szövetségi kapitány.

„Skócia, Svájc és Magyarország csak mérkőzésről mérkőzésre tervezhet, mert az egymás elleni mérkőzéseiket bárki nyerheti, így a németek mögötti pozíciók nyitottak” – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

„Az álmunk a továbbjutás, de ez egy álom. Nem mondhatjuk, hogy ez a célunk, két lábbal a földön kell maradnunk. Tudjuk, kik vagyunk, és azt is, milyen sokat kell fejlődnünk még. De azt kijelenthetjük, hogy senki se mehet ellenünk biztosra. Ez önmagában egy remek eredmény, de nem helyezhetünk túl nagy nyomást a játékosainkra.”

„Természetesen szeretnénk valami különlegessel megajándékozni a szurkolóinkat, mert ők is különlegesek” – tette hozzá.

„Természetesen szerettük volna elkerülni Németországot több okból is: egyrészt mert alapvetően nagyon erős együttes, másrészt pedig házigazda lesz, így tudjuk, milyen körülmények várnak majd ránk az Eb-n” – fogalmazott a sorsolás után Rossi az MTI szerint. Hozzátette, a németek „más szintet” képviselnek, ugyanakkor a másik két riválissal szemben versenyképes lehet a magyar nemzeti együttes. „Nagyképűség nélkül állíthatjuk ezt, de ez nem azt jelenti, hogy le tudjuk őket győzni. Rengeteg dolog befolyásolja majd ezeknek a meccseknek a kimenetelét, sok múlik majd a játékosaink aktuális állapotán, és számos más apróságon. De tény, hogy nagyjából azonos szinten vagyunk jelenleg Skóciával és Svájccal”.

Kapcsolódó tartalom

Az 59 éves, magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakember kiemelte, hogy az Európa-bajnoki mezőnyben már nincsenek „gyengébb” csapatok, ráadásul

a labdarúgásban jelenleg általános érvényű, hogy a papíron esélytelenebbnek tartott együttesek ellen is nehéz futballozni.

„A skótok remek teljesítményt nyújtottak a selejtezősorozatban, agresszív és fizikális játékot játszanak. Kifejezetten keményen képesek védekezni, amikor arra van szükség. Egyáltalán nem könnyű ellenfelek a számunkra, és biztos vagyok benne, hogy csúcsformában kell lennünk ahhoz, hogy legyen esélyünk nyerni velük szemben” – fejtette ki Rossi, egyúttal jelezte, mindent elmond a skót válogatott erejéről, hogy a selejtezőben legyőzte Spanyolországot. „Ha őket meg tudták verni, akkor bárkit meg tudnak”.

A svájciakról elmondta, nem tartja őket annyira fizikális csapatnak, mint Skóciát, nekik viszont más erősségeik vannak.

Kapcsolódó tartalom

„Murat Yakin irányításával nagyon jó teljesítményt nyújtanak és remek eredményeket érnek el” – mondta a kapitány, aki kiemelte: biztosra nem állíthatja, de Németországról feltételezi, hogy első lesz a csoportban. „A második helyért nyílt lesz a küzdelem köztünk és a svájciak, valamint a skótok között, mert ez a három együttes azonos szintet képvisel”.

Az A csoportban Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban a házigazda németekkel játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán.

A csoportokból az első kettő biztosan továbbjut, a hat csoportharmadikból pedig a legjobb négy folytathatja az Eb nyolcaddöntőjében.

A németországi Európa-bajnokságot június 14. és július 14. között tíz német városban – Hamburgban, Berlinben, Münchenben, Dortmundban, Kölnben, Stuttgartban, Düsseldorfban, Frankfurtban, Lipcsében és Gelsenkirchenben – rendezik, a döntőnek a berlini Olimpiai Stadion ad otthont.

Ajánljuk még