Aktuális

Lezuhant egy kisrepülő, mindhárom utas életét vesztette

Így reagáltak a magyarok ellenfelei az Eb-sorsolás után

Julian Nagelsmann, a házigazda német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint „érdekes” a jövő évi Európa-bajnokság A csoportja, melyben a svájciakat, a skótokat és a magyarokat kapta ellenfélnek a Nationalelf a szombaton Hamburgban rendezett sorsoláson.

„Ez nem egy halálcsoport, de nincs benne igazán gyenge ellenfél. Érdekes négyes, amelyből természetesen tovább akarunk jutni” – mondta a sorsolás után a helyszínen a 36 éves szakember, aki

elismerően szólt a Marco Rossi által irányított magyar válogatottról.

„Edzettem néhány magyar játékost és tudom, mire képesek. A válogatottjuk nagyon érdekes futballt játszik” – vélekedett.

Kapcsolódó tartalom

A 113-szoros válogatott, 2014-ben világbajnok Philipp Lahm – aki tornaigazgatóként dolgozik a 2024-es Eb-n –

kiegyensúlyozottnak nevezte az A csoportot

és kifejezte az örömét, hogy a nyitómérkőzést a skótok ellen játsszák a németek.

„Álomszerű ez, mert jól ismerjük a szurkolóikat, akik igazi fanatikusok, így biztos vagyok benne, hogy az első mérkőzés valódi futballünnep lesz” – jelentette ki.

Kapcsolódó tartalom

A 90-szeres válogatott, szintén világbajnok Rudi Völler, aki jelenleg a Nationalelf csapatigazgatója, kiemelte, hogy a riválisaik közül mindhárom nagyszerűen teljesített a selejtezősorozatban.

„Egyértelmű esélyese ennek a csoportnak nincs, de mi természetesen tovább akarunk jutni, ez nem is lehet kérdéses. Ehhez jobban kell játszanunk, mint a legutóbbi két találkozónkon, de én személy szerint a skótok elleni nyitómeccsnek örülök igazán. Nagyszerű drukkereik vannak, így biztos, hogy kiemelkedően jó hangulatú lesz a meccsünk ellenük” – nyilatkozta.

Kapcsolódó tartalom

Murat Yakin svájci szövetségi kapitány szerint

a négyes favoritja a házigazda német csapat, de Skóciát és Magyarországot szintén erősnek tartja.

„A skótok megverték a spanyolokat is, kemény meccsre számítok ellenük,

a magyarokról pedig tudom, hogy első helyen zártak a selejtezőcsoportjukban és kemény futballt játszanak,

úgyhogy készen kell állnunk a kihívásra” – mondta, és kiemelte, tisztában vannak a saját erősségeikkel és gyengeségeikkel, ő pedig jó játékot vár a csapatától, melynek a továbbjutás a célja.

Kapcsolódó tartalom

Steve Clarke, a skótok szövetségi kapitánya hangsúlyozta, az Európa-bajnokságon nincs könnyebb, vagy nehezebb csoport.

„Minden ellenfél, aki itt van, nagyon magas szinten futballozik.

Nekünk nincs más dolgunk, mint elfogadni a sorsolás eredményét és a lehető legjobban felkészülni a tornára” – fogalmazott, a magyarokról pedig azt mondta, erős csapat, mivel veretlenül nyerte meg a selejtezőcsoportját, így nehéznek ígérkezik az ellene sorra kerülő összecsapás.

Az Európa-bajnokság június 14-én kezdődik és július 14-ig tart.

Kapcsolódó tartalom

A magyarok a csoportjukban június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban a németekkel játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak.

Kiemelt képen: Marco Rossi a magyar, Murat Yakin a svájci és Julian Nagelsmann a német szövetségi kapitány a sorsolás után. Fotó: EPA/FILIP SINGER

Ajánljuk még