Baleset

Meghalt egy nő, miután frontálisan egy vontatónak ütközött

Hatalmas dicséretet zsebelt be Szoboszlai Dominik

Trent Alexander-Arnold, a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató FC Liverpool labdarúgócsapatának csapatkapitány-helyettese szerint a címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Manchester City elleni szombati, idegenbeli 1-1-es bajnoki döntetlennel tettek egy lépést a jó irányba.

A vendégek a 25 éves játékos 80. percben szerzett góljával egyenlítettek és vittek el bravúrral egy pontot az Etihad Stadionból.

Kapcsolódó tartalom

A City ezt megelőzően – minden sorozatot figyelembe véve – 23 meccses győzelmi sorozatot produkált hazai környezetben, ebben benne volt a Liverpool április, 4-1-es kiütése is.

A múltban többször előfordult, hogy sokkal jobban játszottunk, mint a City, mégis kikaptunk. Tehát a mostani egy pont mindenképpen jó eredmény nekünk – fogalmazott a lefújás után Alexander-Arnold.  Erre csapatszinten nagyon szükségünk volt. Ez a döntetlen erősíti a hitünket abban, hogy ha nem is játszunk jól, még szerezhetünk egy pontot a bajnoktól – tette hozzá.

A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp azt mondta: csapata sokat fejlődött, de még mindig egy átmeneti időszakot él.

Kapcsolódó tartalom

Az előző szezonban egy összeszokott gárdával bedarált itt minket a City és nem volt esélyünk. Ma volt. Persze nem vagyok bolond, ha valaki azt kérdezi, kinek volt nagyobb esélye megnyerni a mérkőzést, természetesen azt válaszolom, hogy a Citynek” – értékelt a német tréner.

Klopp a 73. percben lecserélt Szoboszlai Dominikről is ejtett néhány szót.

– Arra biztattam a srácokat a szünetben, hogy képzeljék el, milyen lenne, ha jól játszanánk. Meg kellett nyugodnunk, és stabilabbá vált a játékunk azáltal, hogy Trent Alexander-Arnoldot más pozícióba vezényeltem a védekezésben, Szoboszlai Dominik és Mohamed Szalah pedig lezárta az emiatt keletkező területeket a második játékrészben. Sikerként kell tekintenünk a döntetlenre, mivel még csak építgetjük a csapatot, nem értünk a folyamat végére. Így nincs okom a panaszra – idézte a Magyar Nemzet a német mestert.

A Liverpool csütörtökön az osztrák LASK-ot fogadja az Anfielden az Európa-liga csoportkörében, majd jövő vasárnap a Fulhammel játszik a Premier League-ben.

Ajánljuk még