Rendkívüli

Andrzej Duda: A bíróság kényszertáplálást rendelt el Mariusz Kaminski bebörtönözött ellenzéki képviselő számára

Szavazzon! Kik legyenek Szoboszlaiék ellenfelei az Eb-n?

| Szerző: hirado.hu
A héten kialakultak az Eb-csoportok kalapjai, eldőlt tehát, hogy milyen ellenfeleket kaphat a magyar válogatott, amely zsinórban harmadszor lehet ott a kontinensviadalon. Marco Rossi csapata a 2. kalapba került, így az oda került csapatok kivételével, három ellenfelet sorsolnak ki számára a december 2-i sorsoláson. Ön milyen ellenfelek ellen látná szívesen Szoboszlai Dominikékat játszani a 2024-es németországi tornán? Szavazzon!

1. kalap: Németország, Portugália, Franciaország, Spanyolország, Belgium, Anglia

Ebből a kalapban foglalnak helyet Európa legerősebb csapatai, innen szinte bárkit kapna a magyar csapat, nem a mieink lennének a találkozó esélyesei. A hat csapatból hárman nyertek már Eb-t és vb-t is (Németország, Franciaország, Spanyolország). Portugália pedig korábban Eb-t, Anglia pedig vb-t nyert.

2. kalap: MAGYARORSZÁG, Törökország, Dánia, Albánia, Románia, Ausztria

Ebből a hatosból nem kaphat ellenfelet Magyarország.

Kapcsolódó tartalom

3. kalap: Hollandia, Skócia, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Horvátország

Habár papíron ez a második leggyengébb hatos az Európa-bajnok Hollandia és a kétszeres vb-döntős Horvátország is helyet kapott benne. Talán a többi csapat ellen nagyobb eséllyel lépne pályára a magyar csapat.

4. kalap: Olaszország, Szerbia, Svájc + a három pótselejtezőn kijutó válogatott

Ugyan papíron a leggyengébb hatos mégis ide került a címvédő Olaszország, akik korábban több vb-t is nyertek. Őket mindenképpen jó lenne elkerülni. A pótselejtezős helyekre pályázó csapatok közül talán Lengyelország, Ukrajna és Görögország pályázik a legnagyobb eséllyel.

Az Eb-selejtező 24-es mezőnyéből 21 csapat már kvalifikálta magát a jövő nyári tornára. Németország házigazdaként vesz részt a küzdelmekben, rajta kívül húsz csapat – köztük a magyar válogatott – az Eb-selejtezőkön elért eredmények alapján váltotta meg a repülőjegyet.

Kapcsolódó tartalom

A maradék három helyre további 12 csapat pályázik, őket három pótselejtező-ágra osztották. mindegyik ágon két-két elődöntő és egy döntő végén kapunk egy kijutó nemzetet, összesen hármat. Ők a negyedik kalapba fognak kerülni.

A csoportbeosztás természetesen majd a december 2-i sorsoláson dől el, mi most csak egy játékra hívtuk olvasóinkat.

 

Ajánljuk még