Aktuális

Olyat tett Szoboszlai edzője, amit korábban soha senki

Eljárást indított a FIFA a brazil-argentin meccsen történt nézőtéri rendbontás miatt

Eljárást indított pénteken a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a brazilok, valamint az argentinok ellen annak nyomán, hogy a két válogatott kedden játszott világbajnoki selejtezője nézőtéri rendbontás miatt csaknem félórás csúszással kezdődött el.

A FIFA az argentin szövetséget a rendbontás, valamint a késés, a brazilokat pedig a nem megfelelő biztonsági intézkedések miatt akarja felelősségre vonni.

A két ősi rivális szurkolótábora között a himnuszok közben tört ki verekedés, melynek aztán a rendőrök vetettek véget. A csapatok ugyanakkor az öltözőbe vonultak addig, amíg helyreállt a rend, így a meccs 27 perc késéssel kezdődött el. A találkozót a vb-címvédő argentinok nyerték 1-0-ra.

Kapcsolódó tartalom

A FIFA azt egyelőre nem közölte, hogy mikorra várható ítélet és esetleges szankció az ügyben. Dél-Amerikában jövő szeptemberben játszanak újabb vb-selejtezőket. Brazília akkor Ecuadort, Argentína pedig Chilét fogadja majd.

A következő brazil-argentin összecsapásra a jövő évi Copa Americáig biztosan várni kell, azt a tornát június 20-tól július 14-ig rendezik az Egyesült Államokban.

Ajánljuk még